ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Ένα χρόνο στο γιατρό από το νοσοκομείο Πύργου για το θάνατο 52χρονης

Πάτρα: Ένα χρόνο στο γιατρό από το νοσοκομείο Πύργου για το θάνατο 52χρονης

Πάτρα: Ένα χρόνο στο γιατρό από το νοσοκομείο Πύργου για το θάνατο 52χρονης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε στον γιατρό του νοσοκομείου Πύργου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών για το θάνατο της 52χρονης Ευσταθίας Κανελλοπούλου από δάγκωμα φιδιού.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό σε φυλάκιση δύο ετών. Όμως χθες το Εφετείο του αναγνώρισε ελαφρυντικό και μειώθηκε η πρωτόδικη ποινή.

Η ασθενής στις 9 Μαρτίου του 2009, όταν ο γιατρός υπηρετούσε ως υποδιευθυντής στην Παθολογική Κλινική του Πύργου, τη δάγκωσε φίδι ενώ μάζευε χόρτα.

Μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου του Πύργου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Παθολογική Κλινική.  Ο γιατρός δεν της χορήγησε αντιοφικό ορό με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί.

Τελικά μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου της χορηγήθηκε ο αντιοφικός ορός με μεγάλη καθυστέρηση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη γυναίκα είχε ξεκινήσει.

Πέθανε επτά μήνες μετά από πολυοργανική ανεπάρκεια. Το  δηλητήριο είχε διαχυθεί στον οργανισμό της και κατέστρεφε το ένα μετά το άλλο τα ζωτικά της όργανα (έντερο, ουροδόχο κύστη, πνεύμονες, νεφρούς, εγκέφαλο, οφθαλμούς κα.) και εν τέλει κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση της υγείας της, ενώ η υπεράσπιση μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η γυναίκα παλαιότερα είχε προσβληθεί από καρκίνο με αποτέλεσμα να αδυνατίσει ο οργανισμός της.

Ωστόσο στο δικαστήριο ο θεράπων γιατρός της δήλωσε στους δικαστές ότι ουσιαστικά είχε ιαθεί από την ασθένεια.

«Η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί ικανοποίηση στην πολιτική αγωγή και στους συγγενείς της Ευσταθίας Κανελλοπούλου που πέθανε το 2009 με μαρτυρικό τρόπο. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο γιατρός του νοσοκομείου του Πύργου δεν έκανε αυτό που έπρεπε.

Ειδικότερα δεν της χορήγησε αντιοφικό ορό με αποτέλεσμα να μην αποτραπούν οι συνέπειες του δαγκώματος του φιδιού και να προκληθεί εκτεταμένη δηλητηρίαση στην ασθενή. Αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια και θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό απονεμήθηκε Δικαιοσύνη» σημειώνει ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

ΔΗΜΗΤΡΟΥ : Ικανοποιημένος δήλωσε από την απόφαση του Δικαστηρίου ο εκπρόσωπος της οικογένειας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος

Πηγή: patrisnews.com

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr