Ακυβερνητο σκάφος στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι κατά την διάρκεια πλου του Ι/Φ »ΣΟΦΟΥΛΑ» νηολογίου Πειραιά 9876, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν.Λευκάδας και πλησίον ν.Καλάμου, διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας του, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση ακυβερνησίας, ενώ επί του σκάφους επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί.

    Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο και εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ.

   Το »ΣΟΦΟΥΛΑ» ρυμουλκήθηκε από το Ι/Φ σκάφος »WILLEN» σημαίας Μ.Βρεττανίας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Αθερινού της ν.Μεγανησίου Λευκάδας με ασφάλεια και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

   Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΟΦΟΥΛΑμέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.