Δωρεά βιβλίων προς την Τοπική Κοινότητα Καλυβίων!

Δωρεά βιβλίων και περιοδικών για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο χωριό μας έγινε αυτές τις μέρες από τον συγχωριανό μας εκπαιδευτικό, Γιώργο Αν. Πανταζόπουλο, ο οποίος παρέδωσε από το προσωπικό αρχείο του προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, Γρηγόρη Τσελεπή, πλήθος βιβλίων και περιοδικών για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης!

kal_library_2Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση  προσφοράς, προς την τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως προς τη νεολαία, σε εποχές όπου η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπει σε πολλούς από εμάς να αγοράσουμε κάποιο βιβλίο και βέβαια ένας επιπλέον στόχος είναι να «ζωντανέψει» και να προωθηθεί η ιδέα ως πράξη, της ανάγνωσης βιβλίων.

Φιλοδοξία λοιπόν είναι να καθιερωθεί και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες ενέργειες και ευκαιρίες ανάδειξης της ανάγνωσης, να λειτουργήσει ως ένα μοναδικό όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου, μέσα από το οποίο θα προωθηθεί η τόσο αναγκαία υπόθεση της παιδείας και του πολιτισμού, που παραγνωρίζονται στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε…

Να αναφερθεί ότι, δόθηκαν περισσότερα από 400 βιβλία και 120 περιοδικά τα οποία είναι ιστορικού, επιστημονικού, κοινωνικού και λογοτεχνικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν επίσης φωτογραφικά λευκώματα  και ειδικές ιστορικές εκδόσεις και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του χωριού μας, για μελέτη και μαθησιακή έρευνα.

Να πούμε τέλος ότι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, Γρηγόρης Τσελεπής, ευχαρίστησε για την σημαντική προσφορά του τον δωρητή Γιώργο Αν. Πανταζόπουλο και ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλοι άξιοι μιμητές τέτοιων πρωτοβουλιών!

kal_library_3