Κ.Καραγκούνης: » Ο κ.Πολάκης απάντησε γενικόλογα και στη βάση ενός θεωρητικού σχεδιασμού»

Απάντηση στην από 9-6-2016 Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, αναφορικά με την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου, έδωσε  με έγγραφό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απάντησε γενικόλογα και στη βάση ενός θεωρητικού σχεδιασμού, τη στιγμή που καθημερινά το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με κίνδυνο της υγείας των κατοίκων του Νομού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην αυτονόμηση του ΤΕΠ, ο Υπουργός περιορίστηκε να αναφερθεί στη «λειτουργική θεσμοθέτηση» της αυτονόμησης, χωρίς ωστόσο να κάνει την παραμικρή αναφορά για την εφαρμογή αυτής στην πράξη. Παράλληλα, αναφορικά με την επάρκεια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, την οποία επικαλείται το Υπουργείο,  απορία προκαλεί το γεγονός ότι η Βραχεία Νοσηλεία παραμένει εδώ και μήνες κλειστή.  Τέλος, σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού, εδώ και μήνες υπάρχει δέσμευση ενίσχυσης των δομών του Νομού, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει στο ελάχιστο η σχετική διαδικασία.

Δεδομένου ότι, η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου, είναι καίριας σημασίας για την Υγεία των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας , οι δομές Υγείας του οποίου αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα αποδυνάμωσης, έως και εγκατάλειψης, καλούμε το Υπουργείο, να τηρήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις του, και να προχωρήσει με θετικά μέτρα- και όχι θεωρητικούς σχεδιασμούς, στην αντιμετώπιση όλων αυτών των κρίσιμων προβλημάτων.

Σχετικά σας αποστέλλουμε το όλο κείμενο της Απάντησης του Υπουργού ως έχει

po-polakis-karagounis