Τρία χρόνια μετά το ανθρωποκυνηγητό, φυλάκιση 35 ετών για τον Ιλίρ Κούπα – Είχε αναστατώσει και την Αιτωλοακαρνανία!

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την μεγάλη απόδραση στις Φυλακές Τρικάλων.  Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των έντεκα κακοποιών.  Ιούλιος του 2013 και η επιχείρηση είχε επικεντρωθεί στα βουνά του Σουλίου και στη Ντουσκάρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο ο Μάριον Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα… Μετά από αρκετές μέρες και νύχτες ανελέητης καταδίωξης, ο πρώτος σκοτώνεται στη Βροσύνα, σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Ο δεύτερος καταδιώκεται, όμως καταφέρνει να περάσει το φυσικό εμπόδιο του Καλαμά και λίγες μέρες αργότερα αποδεικνύεται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία. Και εκεί όμως συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα μέχρι την ώρα που συνελήφθη, λίγους μήνες αργότερα. Ο Ιλίρ Κούπα, είχε απασχολήσει και τις αλβανικές αρχές μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Μαζί με άλλους συμπατριώτες του, κατηγορήθηκε για ληστείες, κλοπών στρατιωτικών όπλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι άλλα βαριά αδικήματα που είχε διαπράξει στο έδαφος της Αλβανίας. Ο Ιλίρ Κούπα, τρία χρόνια μετά την μεγάλη απόδραση των φυλακών Τρικάλων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 35 ετών!

Στα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκαν συνολικά, από το αλβανικό δικαστήριο, 175 χρόνια κάθειρξης!

Καταφύγιο στην Αλβανία ωστόσο έχει βρει και ο τρίτος σκληρός της παρέας Μουρατάζ Μουρατάϊ. Νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ελλάδα, άκρως επικίνδυνος σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, φαίνεται ότι κυκλοφορεί στα Τίρανα με πλαστά στοιχεία, και αναπτύσσει πλούσιες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η καταδίωξη είχε γίνει και στην ορεινή Τριχωνίδα. Ο 27χρονος τότε Ιλίρ Κούπα, μετά τη συμπλοκή και τη δολοφονία του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας στις 17 Ιουνίου 2013, είχε πάρει τα βουνά μαζί με πέντε από τους συνολικά επτά, τότε, δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, γεγονός που στάθηκε η αιτία για ένα πρωτόγνωρο κυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Είχε προηγηθεί η συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου μία από τις σφαίρες των σκληρών κακοποιών σκότωσε την 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλο Κατερίνα Ζώγαλη, που είχε την ατυχία να βρεθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά.
Σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό, οι επικίνδυνοι δραπέτες μπήκαν σε τουλάχιστον 30 ακατοίκητα εξοχικά σπίτια διαφόρων περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (κάποια από αυτά στην Αιτωλοακαρνανία, στην ορεινή Τριχωνίδα), αναζητώντας ξεκούραση, τροφή, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και ό,τι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο στην προσπάθεια διαφυγής τους.