Περιστέρα Μπαζιάνα: Δείτε πώς πέρασε στο Πεκίνο

Το πως πέρασε τις τέσσερις μέρες της στην Κίνα η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής, μαζί με φωτογραφίες της χαμογελαστής Μπέτυς Μπαζιάνα.
Στο Πεκίνο επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη και τα Θερινά Ανάκτορα καθώς και το Τέμπλο του Ουρανού και το Σινικό Τείχος, ενώ βρέθηκε και στο κτίριο της Όπερας, ένα κτίριο μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής, που κάτω από τον επιβλητικό θόλο του στεγάζει αίθουσες θεάτρου, κονσέρτου και όπερας.
Η Μπέτυ Μπαζιάνα τόνισε στους συνομιλητές της ότι η πλούσια ιστορία και πολιτισμική προίκα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς τόσο του ελληνικού όσο και του κινέζικου λαού.
Κατά τη διάρκεια της βόλτας της στα στενά δρομάκια πίσω από τη λίμνη Χουχάι του Πεκίνου, περιοχή με παλιά παραδοσιακά σπίτια όπου έμειναν αξιωματούχοι του αυτοκράτορα και τώρα είναι κέντρο πολιτιστικής ζωής, η Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε το εργαστήριο ενός Κινέζου καλλιτέχνη που ασκεί την τέχνη της παραδοσιακής κινέζικης καλλιγραφίας. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα εξασκήθηκε στη γραφή και της έκαναν δώρο δυο επιγραφές με τα ονόματα των γιών της, γραμμένα στα κινέζικα.
Όσο ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί που τον συνόδευαν βρίσκονταν για την επίσημη επίσκεψη στην έδρα της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Huawei, η Περιστέρα Μπαζιάνα ξεναγείτο ανεπίσημα στην έδρα της εταιρίας.
Η πόλη που εντυπωσίασε περισσότερο την Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν η Σανγκάη, παρά το γεγονός πως η ελληνική αντιπροσωπεία έμεινε εκεί λιγότερο από 24 ώρες.

195576

195577

195578