Θετική η συμμετοχή της «Ένωσης Αγρινίου» στην Αναπτυξιακή Έκθεση στο Μεσολόγγι

Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν, στο λιμάνι του Μεσολογγίου, τα εγκαίνια της «1ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», η οποία και παραμένει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου.

Ο Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, συμμετέχοντας με αυτόνομο περίπτερο, έχει ήδη υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι και ενημερώνονται για το σύνολο των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων μας, ενώ έχουν τη δυνατότητα να γευτούν βρώσιμες ελιές παραγωγής μας, αλλά και πλήρως να ενημερωθούν για όλα τα είδη ζωοτροφών που παράγονται στο εργοστάσιό μας. Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για την ΑΜΦΙΓΑΛ, που βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την παραγωγή. Η «Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», λειτουργεί ως το πλέον αποτελεσματικό εμπορικό φόρουμ του νομού και της ευρύτερης περιοχής Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ως πλατφόρμα καινοτομιών και εξελίξεων για πολλούς κλάδους παροχής υπηρεσιών και εμπορικών προϊόντων. Συνδιοργανωτές είναι οι Δήμοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου, η Αιτωλική Αναπτυξιακή και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι :

■Η ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και με την πώληση παραδοσιακών προϊόντων.

■Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας και όχι μόνο.

■Η εξωστρέφεια των προϊόντων σε όλη τη χώρα και σε χώρες του εξωτερικού. Η τόνωση της αγοράς.

■ Η αύξηση της τουριστικής κίνησης και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

■ Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Περιφέρειας μας με στόχο την συνέργεια δράσεων και πιθανών clusters.

■ Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη επαγγελματία και ιδιώτη να γευτεί από κοντά τα προϊόντα του Νομού, να ενημερωθεί αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τους, γνωρίζοντας τους ίδιους τους παραγωγούς και να αισθανθεί μέρος της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, που πλαισιωμένος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και εργαζομένους παρέστη στην τελετή των εγκαινίων, σε δηλώσεις του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της Έκθεσης, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την τόνωση της επιχειρηματικής αυτοπεποίθησης, που τόσο ανάγκη έχει ο νομός μας. Τόνισε, μάλιστα, τα εξής: «Η Αναπτυξιακή αυτή Έκθεση ευελπιστώ ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγκαία στροφή στην οικονομία της περιοχής μας. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι η Αιτωλοακαρνανία παράγει. Και πως μπορεί αυτό που παράγει, και για το οποίο πρέπει να είναι περήφανη, να το προβάλει σε όλο τον κόσμο. Εμείς, ως Ένωση Αγρινίου, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην ανάδειξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την πρόοδο της Αιτωλοακαρνανίας».