Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών

Νεότερη ενημέρωση:

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στις Οινιάδες και αυτή την ώρα οι άνδρες της Π.Υ που βρίσκονται στο σημείο είναι 45άτομα, ενώ εκτός των πεζοπόρων τμημάτων ενεργούν για την κατάσβεσή της και εναέρια μέσα.

 

Νεότερη ενημέρωση:

Η φωτιά εδώ και αρκετή ώρα έχει πάψει να απειλεί το Αρχαίο Θέατρο. Ο άνεμος άλλαξε με αποτέλεσμα η φωτιά να απομακρυνθεί από το Θέατρο, αν και έχει κάψει όλη την έκταση περιμετρικά του Αρχαίου Θεάτρου. Στο σημείο, εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκονται και 3 υδροφόρες (1 του Δήμου Μεσολογγίου, 1 του Δήμου Αγρινίου και 1 της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας), ενώ κάνουν ρίψεις 2 αεροσκάφη. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η βλάστηση είναι χαμηλή. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου.

 

Πρώτη ενημέρωση:

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή των Οινιαδών, κοντά στο Αρχαίο Θέατρο, ξέσπασε περίπου στις 03.05 και είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου έχει κινητοποιηθεί πλήρως, αποστέλλωντας στο σημείο 15 οχήματα με 30 άνδρες, ενώ σύντομα αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, η συνδρομή εναέριων μέσων. Λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι μεγάλη ζητήθηκε και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, ενώ στο σημείο εκτός των δυνάμεων της  Π.Υ Μεσολογγίου έχει σπεύσει και υδροφόρα της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας. Αν και η φωτιά καίει ξερά χόρτα πολύ κοντά στο Αρχαίο Θέατρο, το ίδιο, μέχρι στιγμής, δεν απειλείται.

Κων/νος Χονδρός