ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στη Φωκίδα

Μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στη Φωκίδα

Μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στη Φωκίδα

Ακόμη μία μεγάλη φυτεία με 700 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια και δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Μύλος Καρίμπαλη» Τολοφώνα Φωκίδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδορικίου και Ιτέας και του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,40) έως και (1,5) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια κ.λ.π.), κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και τμήματα ελαστικών σωλήνων άρδευσης για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.

patrastimes.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr