Αιτωλοακαρνανία: Εν αναμονή της απόφασης για τον Μαρινόπουλο

Κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους κόλπους των εργαζομένων

Αιτωλοακαρνανία: Εν αναμονή της απόφασης για τον Μαρινόπουλο

Πρωτοβουλίες και σειρά δράσεων από το τοπικό ΚΚΕ

 

Κλιμάκιο της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Νίκο Μωραΐτη περιόδευσε χθες το πρωί στα super market «Μαρινόπουλος» που λειτουργούν στο Αγρίνιο. Κατά την επίσκεψή τους συνομίλησαν με εργαζόμενους οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και τα μέλη του ΚΚΕ τους κάλεσαν να συνταχθούν στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ώστε να μάχονται για τα δικαιώματα τους υπό την στήριξη και την κάλυψη που θα τους προσφέρεται.

Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε πως «είπαμε καθαρά στους εργαζόμενους ότι το αποτέλεσμα αυτού που βιώνουν μαζί με τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, είτε δουλεύουν στα καταστήματα είτε στον εφοδιασμό τους, είναι αποτέλεσμα της όξυνσης του ανταγωνισμού των μεγάλων εταιρειών. Τους είπαμε να οργανώσουν τον αγώνα τους, να διεκδικήσουν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, όλα τα δεδουλευμένα τους και να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δυστυχώς, με την δεύτερη αξιολόγηση το Φθινόπωρο έρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που θα έχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους του «Μαρινόπουλου» αλλά και γενικότερα. Ο μόνος δρόμος είναι να δημιουργήσουν σωματεία με ταξική κατεύθυνση και αυτή την στιγμή που δεν υπάρχει σωματείο, να ενταχθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Το ΚΚΕ είναι κοντά στους εργαζόμενους, έφερε το θέμα στη Βουλή με τρείς ερωτήσεις και θα το ξαναφέρει, αλλά τονίζουμε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παλέψουν για σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς».

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία λειτουργούν συνολικά 16 καταστήματα «Μαρινόπουλος» στα οποία απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές. Μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η αίτηση πτώχευσης από την πλευρά της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται μέσα σε κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Κων/νος Χονδρός