ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας: «Κανένας στο περιθώριο»

Επισκέψεις μελών της τοπικής κομματικής οργάνωσης σε ιδρύματα της περιοχής

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή στη Δράση ενίσχυσης των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο», κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με τον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟ.Δ.Ε, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Μάτζιου – Κοτρολού και την πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Παρασκευή Κατσιώπη, πραγματοποίησε ακόμη μια επίσκεψη χθες στον σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες γονέων και φίλων «Ηλιαχτίδα», ώστε να καταγράψει τα προβλήματα και να ακούσει τους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Φώτης Τσόλκας επεσήμανε πως «η πιο σημαντική από τις προκλήσεις που καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι αυτή της ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας και φροντίδας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών, απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

Στόχος μας είναι η ΝΔ να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων (Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία, Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και βέβαια την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της παράταξής μας. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της παράταξής μας».

Η ΝΟ.Δ.Ε θα σταθεί αρωγός σε κάθε τέτοια δημιουργική προσπάθεια ακόμη και της «Ηλιαχτίδας» όπου μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είναι ο δεύτερος σύλλογος που επισκεπτόμαστε και δείχνουμε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και είναι τόσο ευαίσθητο. Μπορώ να πω πως δεν υπάρχει ακόμη η παιδεία από πολλούς συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν όλο αυτό το πρόβλημα, έστω και με κάποια μορφή εθελοντισμού. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε και να πετύχουμε πολλά πράγματα για τους συμπολίτες μας αυτούς που χρήζουν την αγάπη και την ευαισθησία όλων μας».

Αντίστοιχες επισκέψεις σε ιδρύματα και σωματεία της περιοχής αναμένεται να πραγματοποιηθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

xondros1