Με «φόντο» την Ευρώπη!

Έμβλημα, αγωνιστικά θέματα, έργα γηπέδου και Διαρκείας παρουσιάστηκαν πριν την «πρώτη»

Χθες, Παρασκευή, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε την προετοιμασία του για την Αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στην Σούπερ Λιγκ κι όπως προέκυψε στην Συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε από την πλευρά του Φώτη Κωστούλα η έξοδος στην Ευρώπη αποτελεί ξανά στόχο της ομάδας, κάτι που ο Γιάννης Ματζουράκης δεν μπορούσε παρά να ενστερνιστεί, επισημαίνοντας όμως και τους «κινδύνους» μιας τέτοιας προσπάθειας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το νέο έμβλημα της ομάδας, δόθηκαν τα δεδομένα για τη τοποθέτηση στεγάστρου στο πέταλο του γηπέδου και ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων Διαρκείας.

 

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού είπε χαρακτηριστικά «ο στόχος έρχεται όλο και πιο κοντά, στο τέλος είναι η Ευρώπη, θα τον βάλουμε και φέτος». Ο Ματζουράκης σχολίασε σε κάποιο σημείο «βήμα- βήμα για το μεγαλύτερο στόχο» κι όταν ρωτήθηκε για την πιθανή προώθηση νεαρών απάντησε « εάν θέλεις να προωθήσεις 5-6 παιδιά δεν θα προωθήσεις κανένα αν θέλεις Ευρώπη». Σε κάποια σημεία, δε, ο έμπειρος τεχνικός αποθάρρυνε από το να γίνεται πολύ συζήτηση για έξοδο στην Ευρώπη, επιδιώκοντας χαμηλούς τόνους.

 

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι από μεταγραφές, ίσως μένουν 1-2 ακόμα» είπε ο Κωστούλας και συνέχισε: «Άλλοι βλέπουν τις μεταγραφές με καλό μάτι, άλλοι με λιγότερο καλό, άλλοι ίσως θα ήθελαν κάτι καλύτερο. Θα φανεί  στο γήπεδο.   Είμαι αισιόδοξος κυρίως επειδή φέτος έχουμε πάλι προπονητή το φίλο Γιάννη Ματζουράκη, που ξέρει να κοουτσάρει και να προπονεί την ομάδα με σωστό τρόπο. Οι στόχοι είναι εφικτοί νομίζω αν και δεν ξέρουμε τις άλλες ομάδες και τα τερτίπια που συνήθως συμβαίνουν και μεις δεν μπαίνουμε σ’ αυτά. Ο στόχος έρχεται όλο και πιο κοντά, στο τέλος είναι η Ευρώπη, θα τον βάλουμε και φέτος. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων σ’ αυτό που λέμε Παναιτωλική ιδέα»

Ο Ματζουράκης είπε αρχικά: «Ελπίζω σε μια καλύτερη χρονιά λόγω της πιο ποιοτικής δουλειάς κι ελπίζω να είμαστε πιο σταθερή ομάδα ώστε βήμα – βήμα να πάμε σε μεγαλύτερο στόχο. Διατηρήσαμε τα κορμό και συνεχίζουμε τη δουλειά που οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουν, διότι είναι ομαδικό άθλημα και η ομοιογένεια φέρνει πρόοδο».

Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη,  Πάνος Στεργίου,  λέγοντας πως ο Παναιτωλικός είναι ένα σώμα μια ψυχή, ότι το νέο έμβλημα προβάλει τις αξίες του συλλόγου κι έκανε το λογοπαίγνιο « όπως ο Τίτορμος είναι πιο ψηλά (στο νέο έμβλημα) έτσι και ο Παναιτωλικός θα πάει όσο πιο ψηλά».

«Απ’ τη καρδιά μας ευχόμαστε μεγάλες επιτυχίες», είπε ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Γιώργος Δούκας.

 

Για το στέγαστρο και το γήπεδο

Ο υπεύθυνος για την  τοποθέτηση του στεγάστρου στο γήπεδο του Παναιτωλικού, Παναγιώτης Καψάλης, έδωσε πληροφορίες για το θέμα. Όπως είπε έλαβε τυην εντολή από τον πρόεδρο πριν δύο μήνες να «τρέξει» ξανά το θέμα κι ευελπιστεί ότι ο σχετικός φάκελος  θα εγκριθεί εντός του Ιουλίου από τις έξι Επιτροπές για να γίνει η αίτηση άδειας, ώστε να εκδοθεί τέλος Αυγούστου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης με εκτιμώμενο χρόνο περαίωσης 3-40 μέρες. Μάλιστα οι εργασίες θα γίνονται από την οδό Προυσιωτίσσης για να λειτουργεί κανονικά το γήπεδο, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες και ζήτησε κατανόηση εάν κάποιες φορές κλείσει ο δρόμος.

Παρουσιάστηκε και μια μακέτα με το στέγαστρο για την  μικρή κερκίδα, ο Κωστούλας σχολίασε «για το μέλλον είναι αυτό», αλλά φάνηκε ότι αναμένονταν σχετικές ερωτήσεις που τελικά δεν έγιναν από τους παριστάμενους δημοσιογράφους   και το θέμα έμεινε εκεί.  Όπως και για τον φωτεινό πίνακα που ο Κωστούλας σχολίασε «αυτό γίνεται σε μια εβδομάδα αν βγούμε Ευρώπη».

 

Ξεκίνησαν άπαντες

Οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές ήταν παρόντες στην «πρώτη», επέστρεψε κι ο Ουάρντα, ενώ έξι παίκτες από την Κ20 θα προπονούνται με τους επαγγελματίες. Πάντως αναμένεται η αποχώρηση του Βασιλείου και ο Κόρσιενς ήταν επίσης παρών.

Ο Ματζουράκης σε κάποιο σημείο είπε:  «οι μεταγραφές δεν ξέρουμε τι θα αποδώσουν» και σε ερώτηση απάντησε: «Στηρίζομαι στην καλύτερη δουλειά και στην βελτίωση των περσινών παικτών. Θα αφήσουμε μία – δύο θέσεις για να γίνει μεταγραφή μετά την προετοιμασία, αν χρειαστεί» Επίσης   όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι τα πρώτα φιλικά είναι με δυνατούς αντιπάλους απάντησε: «δεν είναι πρόβλημα, έχει αλλάξει αυτό, εξαρτάται από την  δυναμική της ομάδας και την χημεία».

 

Οι τιμές των διαρκείας

 

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ  
VIP    Άνω διάζωμα         545 €
VIP    Κάτω διάζωμα       445 €
Θ1     Όλα τα τμήματα    210 €
Θ2     Όλα τα τμήματα    210 €

 

ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Θ4A    Άνω διάζωμα        175 €
Θ4       3,4,5  (κεντρικά)* 135 €

ΠΕΤΑΛΟ
Θ7                                         75 €

 

ΠΑΙΔΙΚΑ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ μόνο στη μεγάλη κερκίδα με έκπτωση 30%

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ    
ΘΥΡΑ 1 ΤΜΗΜΑ 1
Πατέρας + Μητέρα + 1παιδί      350 €
Πατέρας ή Μητέρα + 1παιδί      200 €
Κάθε επιπλέον παιδί                       50 €

Ρεπορτάζ – Γιώργος Παπαϊωάννου