Γ. Κασαπίδης: «Η ΝΔ θα πάρει πίσω τα μέτρα κατά των αγροτών»

Διήμερη επίσκεψη – περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία του Βουλευτή Κοζάνης, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ

Γ. Κασαπίδης: «Η ΝΔ θα πάρει πίσω τα μέτρα κατά των αγροτών»

Συναντήσεις με αγρότες και εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής

 

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, ο Βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κασαπίδης, επισκέφτηκε τους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου και πραγματοποίησε συναντήσεις είτε με Δημάρχους, είτε με φορείς, είτε με απλούς αγρότες για να καταγράψει απόψεις και να συνομιλήσει μαζί τους. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κασαπίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Φώτη Τσόλκα και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Αγρινίου Παναγιώτη Στούπα, αφού νωρίτερα πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του κόμματος από την περιοχή, για να ακούσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους.

(από αριστερά) Π.Στούπας Γ.Κασαπίδης Φ.Τσόλκας
(από αριστερά) Π.Στούπας Γ.Κασαπίδης Φ.Τσόλκας

Ο κ. Κασαπίδης, επισκέφθηκε την περιοχή μας για να συλλέξει προτάσεις και απόψεις ώστε να συντάξει και να ενισχύσει την κεντρική πρόταση της Ν.Δ. για τον αγροτικό τομέα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση για την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη 11 σημείων, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό δεν θα είναι η υπερφορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος και της γεωργικής παραγωγής, αλλά αντιθέτως η μείωσή της. Ακόμη, στη Ν.Δ εξετάζουν την μείωση του Φ.Π.Α από το 24% στο 13%, με την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ώστε να ανακάμψει η αγροτική παραγωγή. Σκοπός των στελεχών του κόμματος είναι η αγροτική παραγωγή της χώρας να αυξηθεί και να δημιουργήσει γερές βάσεις για την επόμενη μέρα, διότι, αυτή την στιγμή, καλύπτει μόνο το 30% των διατροφικών αναγκών της χώρας, ενώ εργαλείο για την ανάκαμψη του κλάδου θα αποτελέσει η επένδυση στην επιστημονική γνώση.

«Η ΝΔ είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν άποψη και πρόταση. Η διαπίστωση που έκανα είναι ότι ο αγροτικός κόσμος είναι δυσαρεστημένος για τα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και νιώθουν εξαπατημένοι, οι αγρότες αισθάνονται παραπλανημένοι, διότι τους υφάρπαξαν την ψήφο» επισήμανε ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως «όλοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η κυβέρνηση θέλει να εκτοπίσει τους μικρομεσαίους αγρότες; Η παραγωγή δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε περιβάλλον αστάθειας».

Ο κ. Κασαπίδης κάλεσε τους παραγωγούς και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να προσεγγίσουν την Ν.Δ και να ξεπεράσουν τις φοβίες για αστοχίες και λάθη του κόμματος στο παρελθόν, διότι αυτό που ζούμε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι πολύ χειρότερο. Το σχέδιο του κόμματος, είναι να γίνει πλήρης καταγραφή των αρδευτικών δικτύων και στο κομμάτι των υποδομών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, στον σχεδιασμό για να υπάρξει μεγαλύτερη απόδοση στην αγροτική παραγωγή μέσω κατάλληλων παρεμβάσεων και κυρίως της επιστήμης, η οποία θα αξιοποιηθεί στον έπακρο.

 

ο Γ.Κασαπίδης στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8 με τον Νίκο Αγγελόπουλο
ο Γ.Κασαπίδης στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8 με τον Νίκο Αγγελόπουλο

Στο πλαίσιο των τεχνικών παρεμβάσεων για την συντήρηση των δικτύων, οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ ανά την χώρα θα αποτελέσουν για τον σχεδιασμό της Ν.Δ πολυεργαλεία, τα οποία θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης. Βέβαια, στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και την αναβάθμιση των παραγωγών, η Ν.Δ σχεδιάζει να μετατρέψει τον ΟΓΑ σε αυτόνομο ταμείο, αφού και οι δανειστές ουδέποτε έφεραν κάποια αντίρρηση στο ενδεχόμενο αυτονόμησης του ΟΓΑ, παρά την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης.

Κων/νος Χονδρός