Αγωνία και στο Αγρίνιο για το «θρίλερ» του Μαρινόπουλου

Τα νούμερα είναι αμείλικτα για την Μαρινόπουλος Α.Ε, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί μετά το «ναυάγιο» με τον Σκλαβενίτη. Η αλυσίδα χρωστάει περί τα 1,3 δισ. ευρώ σε περίπου 1.000 πιστωτές. Εξ’ αυτών τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο (ΙΚΑ, κλπ) και 300 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι μπορεί χθες να πήγαν κανονικά στη δουλειά τους, αλλά η αγωνία τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο μετά το σοκ που υπέστησαν με το αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 99) από την εταιρεία. Αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει ένα απίστευτο ντόμινο κατάρρευσης επιχειρήσεων στην αγορά και να μείνουν στο δρόμο περίπου 13.000 εργαζόμενοι, αλλά και να κινδυνεύσουν με λουκέτο περίπου 3.000 προμηθευτές της εταιρείας!

Στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί με κάθε τρόπο η εταιρεία, ώστε να μην επέλθει ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο στην ελληνική αγορά και για αυτό το λόγο μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζεται είναι και η ρύθμιση των χρεών της εταιρείας προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα η ανησυχία είναι σαφώς μεγαλύτερη, αφού η ενημέρωση των υπαλλήλων υστερεί κατά πολύ από αυτή των συναδέλφων τους στην Αθήνα.

Η Μαρινόπουλος Α.Ε στην Αιτωλοακαρνανία διαθέτει 8 καταστήματα και 6 franchise. Αναλυτικά:

Αγρίνιο

3 Carrefour Μαρινόπουλος

2 Carrefour Express

Μεσολόγγι

1 Carrefour Μαρινόπουλος

1 Carrefour Μαρινόπουλος Franchise

Κατοχή

1 Carrefour Express Franchise

Αιτωλικό

1 Carrefour Express Franchise

Νεοχώρι

1 Carrefour Express Franchise

Ναύπακτος

1 Carrefour Μαρινόπουλος

1 Carrefour Express

Αμφιλοχία

1 Carrefour Express Franchise

Πάλαιρος

1 Carrefour Express Franchise

Στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα διαθέτει ανά νομό τα εξής καταστήματα:

Πάτρα

1 Carrefour

4 Carrefour Μαρινόπουλος

3 Carrefour Express

Αίγιο

3 Carrefour Μαρινόπουλος

1 Carrefour Express

Πύργος

2 Carrefour Μαρινόπουλος

Αμαλιάδα

1 Carrefour Μαρινόπουλος

nikosxy-thumb-largeΟ Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» στον Νίκο Αγγελόπουλο, επισήμανε ότι «για το ΚΚΕ δεν αποτελούν οι εξελίξεις αυτές κεραυνό εν αιθρία, καθώς είναι γνωστή η τακτική του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών κολοσσών. Δεν είναι μόνο οι 13.000 εργαζόμενοι και οι 3.000 προμηθευτές που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στρατιές ανέργων. Είναι πολλοί περισσότεροι οι απασχολούμενοι που σχετίζονται με την συγκεκριμένη εταιρεία. Για μια ακόμη φορά το μάρμαρο το πληρώνει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι. Τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τα συνδικάτα και το Π.Α.ΜΕ. Θα αναλάβουμε σειρά δράσεων σε τοπικό επίπεδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και απαιτούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων».

xondros1