Σε άνοδο το μπάσκετ της ΓΕΑ

Ο προπονητής μπάσκετ της ΓΕ Αγρινίου, Τάσος Σταμάτης, και ο αρχηγός της ομάδας Μιχάλης Σταμουλάκης φιλοξενήθηκαν  στο στούντιο  της αθλητικής  εκπομπής  «Πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά  92,8 fm» και μίλησαν για την ομάδα.   Μάλιστα ο δεύτερος συμβαίνει να είναι και μέλος της Επιτροπής μπάσκετ του συλλόγου, της οποίας προΐσταται ο αδελφός του Στέφανος Σταμουλάκης. Ανέλυσαν επί  μέρους στόχους της ΓΕΑ και ήταν εμφανής η αισιοδοξία τους για ακόμα καλύτερο μέλλον.
Όσον αφορά την ομάδα Ανδρών παραδέχθηκαν πως μια άνοδος στην Γ΄Εθνική τα επόμενα χρόνια θα ήταν… καλοδεχούμενη, αλλά με την υποσημείωση ότι η ΓΕΑ (λόγω δομής) δεν μπορεί να κινηθεί στα οικονομικά επίπεδα που σήμερα κινείται ο ΑΟ Αγρινίου.  Έτσι αφού επαίνεσαν την προσπάθεια και τα επιτεύγματα του ΑΟΑ ανέφεραν ότι η ομάδα τους θα επιδιώξει να ανέβει επίπεδο μέσα από την βελτίωση τω δικών της παικτών από τα τμήματα υποδομής.
Ήδη στο  προηγούμενο πρωτάθλημα έπαιξαν πολλοί νεαροί κι όπως είπε ο Τάσος Σταμάτης μερικές κομβικές ατυχίες δεν της επέτρεψαν να φτάσει μέχρι τα πλέι- οφ. Μάλιστα σε κάποιο σημείο   είπε ότι δουλεύει ώστε οι παίκτες του να παίζουν με πολύ πάθος στο παρκέ, στοιχείο που (όπως σημείωσε) διαθέτει ήδη ο ΑΟΑ. Ο τεχνικός της ΓΕΑ αναφέρθηκε στην κόρη του που αγωνίζεται στην Εθνική Νεανίδων του μπάσκετ και τόνισε πως μόνο με πολλή και ποιοτική δουλειά μπορεί να έλθει  η διάκριση σε κάθε αθλητή του μπάσκετ που έχει το ταλέντο. Για την έλλειψη χώρων προπόνησης είπε: «είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε να δουλεύουμε με ό,τι έχουμε».
Ο Μιχάλης Σταμουλάκης αναφέρθηκε με έμφαση στην πολύτιμη βοήθεια των μεγαλύτερων ηλικιακά αθλητών, ώστε να ενσωματωθούν οι νεότεροι και είπε ότι ήδη η ΓΕΑ έχει περίπου 150 παιδιά διαφόρων ηλικιών στα τμήματα υποδομής. Αυτό επετεύχθη μέσα από μεγάλες δυσκολίες κι ένα κλίμα δυσπιστίας πριν ένα χρόνο, καθώς ορισμένοι γονείς δεν έδειχναν την δέουσα εμπιστοσύνη. Ωστόσο, όπως είπε,   τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πλέον κι έχει τεθεί ο στόχος τα παιδιά των τμημάτων υποδομής να ξεπεράσουν τα 200!
papaioannou