Τσοκάνης για δύο χρόνια

Στην εγχώρια αγορά στράφηκαν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού για τον δεύτερο παίκτη που θα καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, μαζί με τον Πορτογάλο Λουίς Ρότσα, μετά την αποχώρηση Κέβιν και Ρουμπουλάκου. και κατέληξαν στον 25χρονο Τάσο Τσοκάνη, ποδοσφαιριστή με εμπειρία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αν και βρέθηκε «παροπλισμένος»  στον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη σεζόν. Αποτελεί, πάντως,  την πρώτη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή για τον Παναιτωλικό στην παρούσα μεταγραφική περίοδο, με έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και  ως αριστερός χαφ, εάν χρειαστεί.
Με καταγωγή απ’ την Χαλκίδα (γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1991 κι  έχει ύψος 1.82)   ξεκίνησε από τον  Ηρακλή Ψαχνών όπου αγωνίστηκε για  τρία χρόνια με 43 συμμετοχές και 8 γκολ, συνολικά και με τον οποίο ανέβηκε απ’ τη Δ΄ Εθνική στη Β΄Εθνική  σε δύο συνεχόμενες σεζόν.  Το καλοκαίρι του 2012  πήρε μεταγραφή στην  Κέρκυρα η οποία έπαιζε στην Σούπερ Λιγκ και είχε 21 συμμετοχές. Για ένα χρόνο έπαιξε και στον Απόλλωνα, την περίοδο 2013-2014 στην Σούπερ Λιγκ, καταγράφοντας 24 συμμετοχές και το 2014  μεταγράφηκε στον Αστέρα Τρίπολης όπου  την  σεζόν 2014-15 έκανε 27 συμμετοχές με 1 γκολ, αλλά στο  προηγούμενο πρωτάθλημα χρησιμοποιήθηκε μόνο  5 φορές κι αυτές ως αλλαγή.
 
Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τον Παναιτωλικό υπέγραψε ο Τάσος Τσοκάνης. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή Ψαχνών, στην Κέρκυρα, τον Απόλλωνα και τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας 77 συμμετοχές στη Super League». Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ παρατίθεται βίντεο και ο Τάσος Τσοκάνης δηλώνει: «Έχω έλθει σε ένα ιστορικό σύλλογο, είμαι πολύ χαρούμενος, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με επέλεξαν κι εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
Χωρισμένοι σε γκρουπ όλοι οι ποδοσφαιριστές άρχισαν χθες  τις καθιερωμένες εξετάσεις πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ισοκινητικό έλεγχο και καρδιολογικές εξετάσεις. Σήμερα  θα γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και την Πέμπτη Εργομετρική αξιολόγηση. Στο μεταξύ ο Ντάνι Μπεχαράνο που ανήκει στον Παναιτωλικό δεν ήρθε στο Αγρίνιο όπως οι υπόλοιποι παίκτες, δότι  πήρε άδεια ώστε   να αναζητήσει ομάδα να αγωνιστεί έστω ως δανεικός. Θα επιστρέψει στον Παναιτωλικό στα μέσα Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν βρει ομάδα.
papaioannou