Το Lonely Planet αποθεώνει το Ιόνιο

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες των Επτανήσων

Από τον Μύρτο της Κεφαλονιάς έως και τη μυστική παραλία «Βουτούμι» στους Αντίπαξους, το Ιόνιο τα έχει όλα. Από παραλίες με λευκή άμμο μέχρι τιρκουάζ νερά.
Και το Lonely Planet, παρουσιάζει τη λίστα με έξι καλύτερες παραλίες αποθεώνοντας μια από τις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη.

myrtos
1.Μύρτος Κεφαλονιά

Τριάντα χιλιόμετρα από το Αργοστόλι ο Μύρτος είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού με λευκά βότσαλα και τιρκουάζ νερά που προσφέρει ηρεμία και ησυχία στους παραθεριστές.

voutoumi
2.Η «μυστική» παραλία: Βουτούμι Αντίπαξοι

Ενα καΐκι είναι απαραίτητο για να προσεγγίσει ο επισκέπτης τη μυστική παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους. Βρίσκεται καλά κρυμμένη ανάμεσα σε βράχια και το πράσινο δάσος ωστόσο η ομορφιά της αποζημειώνει.

portokatsiki
3.Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Μοναδικό φυσικό ανάγλυφο, τα υπέροχα χρώματα και σαγινευτικό τοπίο το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως.

petanoi
4. Πετανοί Κεφαλονιά
Κρυμμένοι στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής οι Πετανοί απότελούν μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς.

nauagio
5.Ναυάγιο Ζάκυνθος
Το τοπίο στο Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι το σημείο κατατεθέν του νησιού. Αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το πιο φωτογραφημένο σημείο της χώρας και φυγουράρει σε κάθε τουριστικό φυλλάδιο που αφορά τη χώρα.

agios sp
6.Άγιος Σπυρίδων Κέρκυρα
Φημίζεται για τα καταγάλανα νερά και τις παραλίες που διαθέτει. Ο Αγιος Σπυρίδων στην Κέρκυρα θεωρείται ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά μια και έχει ρηχά και ζεστά νερά.

ifimerida.gr