Παράταση στις εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Αγρινίου μέχρι τέλος του μήνα

Πιθανολογείται πως φέτος θα υποβληθούν λιγότερες αιτήσεις απ’ ότι πέρσι, ωστόσο ο Δήμος Αγρινίου είναι προετοιμασμένος να δεχθεί όσα παιδιά χρειαστεί

O Βασίλης Καρακώστας
O Βασίλης Καρακώστας

Παράταση μέχρι τέλος του μήνα δόθηκε χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τις εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Αγρινίου. Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας Βασίλης Καρακώστας μιλώντας στην «Σ» επισήμανε πως εκτός της παράτασης προσελήφθησαν 15 επιπλέον άτομα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Δήμου, ώστε όλα να λειτουργούν όπως προβλέπει ο νόμος. Η εκτίμηση του κ. Καρακώστα είναι πως φέτος θα γίνουν λιγότερες εγγραφές απ’ ότι πέρσι, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να υποδεχθεί όσα τελικά παιδιά χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακώστας σημείωσε πως «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ με τη λήξη της παράτασης θα ελέγξουμε που υπάρχει πλεόνασμα. Να προσθέσω ότι οι παιδικοί σταθμοί, μετά την πρόσληψη 15 ατόμων, λειτουργούν με το νόμιμο αριθμό των παιδιών και κυρίως με το προσωπικό που προβλέπεται. Υπάρχει η βρεφονηπιοκόμος, η βοηθός της, ο μάγειρας και η καθαρίστρια. Η όλη οικονομική κατάσταση επηρεάζει την γέννηση παιδιών και πιθανολογούμε ότι θα είναι λιγότερα φέτος τα παιδιά απ’ ότι πέρσι. Πέρσι ήταν 1.100 τα παιδιά που υποδεχθήκαμε, αλλά παρά την αίσθηση που έχουμε, για λιγότερα παιδιά φέτος, θα το δούμε στο τέλος του μήνα που θα λήξη η παράταση. Την ίδια ώρα, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλα τα παιδιά για τα οποία θα μας υποβληθεί αίτηση».

xondros1