Χρωστούσε 1.200 ευρώ για ΦΠΑ, της πήραν 4.800 και δεν της επιστρέφουν τη διαφορά!

Ιδιοκτήτρια μικρομεσαίας επιχείρησης στην Πάτρα είδε να της δεσμεύονται  4.800 ευρώ για οφειλή μόλις 1.200 ευρώ. Όπως εξήγησε, ο λογιστής της είχε παραλείψει να της στείλει τον ΦΠΑ Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο ένα χρέος 1.200 ευρώ. Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση σύμφωνα με το dete.gr, προκειμένου να προβεί στην πληρωμή ή σε κάποιον διακανονισμό, το Δημόσιο της δέσμευσε από τρεις λογαριασμού που διαθέτει το ποσό της οφειλής, συνολικά δηλαδή ένα κονδύλι το οποίο ανέρχεται στα 3.600 ευρώ.

«Πληρώνω από έναν από τους λογαριασμούς την οφειλή μου και πηγαίνω στην Δ.Ο.Υ. προκειμένου να πάρω το ΟΚ και να μου αποδεσμεύσουν τα χρήματα. Στο μεταξύ όμως, την 1η Ιουλίου η Εφορία πήρε μόνης της τα χρήματα από όλους τους λογαριασμούς κι έτσι βρεθήκαμε να μας λείπουν 3.600 ευρώ από τους λογαριασμούς μας, και 1.200 ευρώ που τα πληρώσαμε μόνοι μας, δηλαδή να έχουν κάνει φτερά 4.800 ευρώ», σημειώνει η επιχειρηματίας που προσθέτει ότι με όλη αυτή την ιστορία ουσιαστικά καταστρέφεται αφού περίπου 5.000 ευρώ είχε διαθέσιμα, όλα-όλα, για να κινεί την αποθήκη της.

Το πιο εξωφρενικό ίσως σε όλη την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι τα 3.600 ευρώ που καθ’ υπέρβαση της οφειλής «κατασχέθηκαν» ουσιαστικά από το ελληνικό Δημόσιο παραμένουν στα Δημόσια ταμεία και δεν επιστρέφονται στην εταιρεία. Η απάντηση των υπευθύνων αφοπλιστική: Θα συμψηφιστούν με επόμενα χρέη.