Πήρε βραβείο στη Γαλλία για κόμικ με θέμα… το μνημόνιο! «Αποθεώθηκε» από Γαλλική εφημερίδα!

Γιος γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, είναι ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, που κατέκτησε την Γαλλία με το λεύκωμα κόμιξ «Θεοί σε κρίση», που αναφέρεται στο ελληνικό…

FILE0886-620x420

Γιος γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, είναι ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, που κατέκτησε την Γαλλία με το λεύκωμα κόμιξ «Θεοί σε κρίση», που αναφέρεται στο ελληνικό μνημόνιο!
Ο 35χρονος καλλιτέχνης, που εκτός από τη δημιουργία κόμικς, όπως αναφέρει το dete.gr, δουλεύει ως εικονογράφος και δημιουργός κινουμένων σχεδίων για παιχνίδια και ταινίες, προκάλεσε το ενδιαφέρον του γαλλικού αναγνωστικού κοινού, που μάλιστα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο και απαιτητικό στο είδος του κόμικ.
Μάλιστα, η εφημερίδα «LaMontagne» τον αποθέωσε, γράφοντάς ότι το «Θεοί σε κρίση» είναι «ένα καταπληκτικό βιβλίο που μας ταξιδεύει απογυμνώνοντας τους μύθους, κάνοντάς μας να θυμηθούμε ξανά τις μορφές του Ολύμπου…»
Δίκαια λοιπόν καμαρώνει, η Μαρία Αντύπα, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, αφού ο Γιώργος της, έχει καταφέρει να συγκινήσει ειδικούς και κοινό αρχικά στη Γαλλία και πλέον και στην Ελλάδα.
Το νέο άλμπουμ του Γιώργου Μελισσαρόπουλου κυκλοφόρησε αρχικά από Γαλλική Εκδοτική υπό τον τίτλο «NomdeZeus: Lacrisegrecquevuedel’Olympe» και μετά την επιτυχία του κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από την «Web Comics».

Σύμφωνα με την υπόθεση του κόμικ «Θεοί σε κρίση», ο Όλυμπος βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι θεοί σπατάλησαν αλόγιστα όλο τον οικονομικό πλούτο και τώρα άντε να μαζέψουν το χάος. Μετά από την παρέμβαση του ΔΝΘ (Διεθνής Νομισματικός Θεός) ξεκινούν περικοπές σε γνωστούς μύθους της αρχαιότητας και γεγονότα της ιστορίας, βάζοντας διόδια στις Θερμοπύλες, φορολόγηση του Λαβυρίνθου κ.ά. Τα μέτρα είναι όμως ενάντια στους πολίτες και οι φιλόσοφοι πείθουν το λαό να ρίξει τον Όλυμπο. Μέσα σε αυτή την αναταραχή, ο θεός Ερμής προσπαθεί με πονηριά να βρει λύσεις ώστε να σώσει τον Όλυμπο από την καταστροφή αλλά και τον εαυτό του…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος, σπούδασε στο Λονδίνο Κινούμενο Σχέδιο και Εικονογράφηση, και έκανε εξειδίκευση στην Αθήνα στο 3d animation και στις multimedia εφαρμογές. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικές και διαφημιστικές εταιρείες στην παραγωγή κινούμενων σχεδίων και εικονογραφήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Tο 2006 ξεκίνησε το δημιουργικό γραφείο «Αnimaticvision», που τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Επιχειρηματικής Iδέας σε διαγωνισμό της Ν.Ε.Α. Αχαΐας. Έχει εκδώσει τα περιοδικά «E-sense», «Mosquito», «HappyRevolver» και το webcomic «Χάρτινος Κόσμος». Ακόμα, έχει δημιουργήσει την επιτυχημένη σειρά κόμικς ΤΕΖΑ, τις σειρές animation «Απάλευτοι» και «ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΖΑ: animated» για το comedylab.gr, καθώς και τις φάρσες του «Φουσέκη» σε κινούμενα σχέδια.
κομικ