ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊας165 παιδιά την πρώτη μέρα της παιδικής κατασκήνωσης του δήμου Πατρέων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

165 παιδιά την πρώτη μέρα της παιδικής κατασκήνωσης του δήμου Πατρέων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

165 παιδιά την πρώτη μέρα της παιδικής κατασκήνωσης του δήμου Πατρέων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί τη λειτουργία της η ημερήσια κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων στο κάμπινγκ της Αγυιάς, με τη συμμετοχή 165 παιδιών και με δυνατότητα φιλοξενίας στις τέσσερις περιόδους, περίπου 800 παιδιών από οικογένειες που ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, όπως αναφέρει το tempo24.gr, θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου και θα το παρακολουθούν ανά δεκαπενθήμερο συγκεκριμένα γκρουπ αποτελούμενα από 200 περίπου παιδιά ηλικίας 10–13 χρονών, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με μισθωμένα από τον Δήμο λεωφορεία, από σταθμούς συγκέντρωσης κοντά στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Αμέσως μετά το τέλος και των τεσσάρων περιόδων, θα εξελιχθεί πρόγραμμα για τις ανάγκες των παιδιών της «Κιβωτού της Αγάπης», της «Μέριμνας» κ.λπ.

Η λειτουργία της κατασκήνωσης, όπως ακριβώς τόνισε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης στην προ ημερών συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους 50 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις και στους εθελοντές, γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όπως και τις περικοπές των χρημάτων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Σημειώνεται τέλος, ότι αρχίζουν εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας κατασκήνωσης του Δήμου στην Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων, που θα αποτελεί έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι έστω και εκπρόθεσμα, μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις από γονείς που ενδιαφέρονται για την τρίτη και τέταρτη περίοδο της κατασκήνωσης, στις οποίες υπάρχουν μερικές ακόμα κενές θέσεις, ενώ υπάρχει ανάγκη για εθελοντές, που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr