Γέμισε ιστιοπλοϊκά σκάφη η Ναύπακτος για το τριήμερο

Η Ναύπακτος, είναι ένα από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, λόγω της φυσικής της ομορφιάς, της ιστορικής σημασίας και της ζεστής φιλοξενίας των ανθρώπων της.

Χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις που γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο.

Είναι μία πόλη με έντονες αντιθέσεις. Βουνό, θάλασσα, ιστορικά μνημεία, σύγχρονα τεχνολογικά έργα. Όλα αυτά στο σύνολό τους δημιουργούν τον μοναδικό χαρακτήρα της πόλης

image

Πέρα από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, η Ναύπακτος έχει και πλούσια ιστορία με σημαντική αναφορά στην Ευρωπαική ιστορία. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571, αποτελεί σταυροδρόμι στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού.

image

Τα τελευταία χρόνια η πόλη εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς και είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της. Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

image

Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.

image

image

image

Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα

imageimageimageimageimageimageimage

imageimageimage