Καταγγελίες για τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Οι εργαζόμενοι φωνάζουν: Ασθενής μπήκε στο Νοσοκομείο “γιατί δεν του χορηγούνταν φάρμακα”!

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβησαν οι εργαζόμενοι στην Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αθήνα και στην Πάτρα του Σωματείου ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ. 

Απευθυνόμενοι στο Υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν οτι συνεχίζεται η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ενώ προσθέτουν ότι ασθενής πνίγηκε με το φαγητό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, εφόσον η βάρδια δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό. Σύμφωνα με το tempo24.gr καταγγέλλουν επίσης οτι χθες βράδυ άλλος ασθενής  έκανε εισαγωγή για απόφραξη εντέρου στο ΠΓΝΠ, επειδή δεν του χορηγήται από την εταιρεία η φαρμακευτική του αγωγή. Αναλυτικά, η καταγγελία των εργαζόμενων της Μονάδας έχει ως εξής:

“Παραμένει αδικαιολόγητη η απροθυμία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο φαινόμενο κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που λαμβάνει χώρα στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αθήνα και στην Πάτρα του Σωματείου ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την 13/6/2016 ασθενής πνίγηκε με το φαγητό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, εφόσον η βάρδια δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό. Χθες βράδυ άλλος ασθενής ο κος Παναγάκης έκανε εισαγωγή για απόφραξη εντέρου στο ΠΓΝΠ, επειδή δεν του χορηγήται από την εταιρεία η φαρμακευτική του αγωγή.

Με απορία αλλά και αγανάκτηση πλέον παρακολουθούμε τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο εν λόγω Σωματείο. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και αδιαφορεί !!