Ο σχεδιασμός για τα γήπεδα του Αγρινίου

Το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, είχε συνάντηση με δημοσιογράφους της περιοχής σε πολύ χαλαρούς τόνους αλλά και με την διάθεση να…

aetaok2
Το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, είχε συνάντηση με δημοσιογράφους της περιοχής σε πολύ χαλαρούς τόνους αλλά και με την διάθεση να αναφερθεί σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί. Μεταξύ των άλλων έδωσε διευκρινήσεις και για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου, τις οποίες χρησιμοποιούν ομάδες διαφόρων αθλημάτων. 
Ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι το Κλειστό της Αερογέφυρας θα είναι έτοιμο αρχές Σεπτεμβρίου κι ότι ο ίδιος ασκεί τις πιέσεις ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν. Πληροφόρησε επίσης ότι από τον Δήμο γίνονται έργα υποδομής στην περιοχή (π.χ. ύδρευσης) τα οποία είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Κωνσταντίνου είναι προτεραιότητα και ο Δήμαρχος Αγρινίου μίλησε με έντονο λόγο όσον αφορά την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο αυτό, κάτι που τον οδήγησε  να τοποθετήσει το θέμα στα άμεσα που πρέπει να διευθετηθούν. Θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας κι όπως άφησε να εννοηθεί θα γίνουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και στα αποδυτήρια.
Μετά το γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου σειρά θα πάρει εκείνο των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά. Έχει διαβεβαιώσει άλλωστε  προ καιρού ότι θα δρομολογήσει για το 2017 την τοποθέτηση πλαστικού  χλοοτάπητα.
Πιο άμεσα θα γίνουν ανακατασκευές στον φυσικό  χλοοτάπητα τω γηπέδων Καραπαπά, Παναιτωλίου, Καινουρίου κι ίσως Παπαδατών. Εδώ μπαίνει θέμα συντήρησης του φυσικού χόρτου των αγωνιστικών χώρων, διότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα  να το αναλάβει αποκλειστικά και το μοντέλο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής  - με ευθύνη των σωματείων που αγωνίζονται σ’ αυτά τα γήπεδα -  σχεδόν απέτυχε. Γι’  αυτό,   όπως είπε,  υπάρχουν στα πλάνα και υπό συζήτηση εναλλακτικές λύσεις.
Από την όλη τοποθέτηση του Δημάρχου θεωρείται αυτονόητο πως σύντομα θα είναι έτοιμος ο «πολύπαθος»  τα τελευταία χρόνια  (αν όχι δεκαετίες) φυσικός  χλοοτάπητας του ΔΑΚ Αγρινίου.
papaioannou