Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Ήταν όλοι εκεί

Εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο – Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη πραγματοποιήθηκε χθες εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και διήρκησε έως τις 2 το μεσημέρι. Η προσέλευση από την αρχή ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ η χθεσινή αιμοδοσία αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων και των δράσεων των εθελοντών αιμοδοτών που ξεκίνησαν από την Πέμπτη 9 Ιουνίου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντή αιμοδότη. Στο εγχείρημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου συμμετείχε ο Ερυθρός Σταυρός Αγρινίου, ο οποίος στην αιμοδοσία της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη ενίσχυσε την αιμοδοσία με χυμούς.
IMG_20160614_114922-2Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και γι’ αυτό χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο προσήλθαν για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης και ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κων/νος Μπόκας.

Για την Παγκόσμια Ημέρα και την αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η Πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Αβράμπου επισήμανε στη «Σ» πως «κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα εθελοντών αιμοδοτών με την αιμοδοσία, η οποία γίνεται ανήμερα (χθες) της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη. Τιμάμε τον κάθε εθελοντή αιμοδότη και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γιατί όλες οι εκδηλώσεις μας έγιναν υπό την αιγίδα της, τον Δήμο Αγρινίου που είναι πάντα αρωγός στις δράσεις μας και βέβαια τον Ερυθρό Σταυρό και τους Εργαζομένους των ΕΛΤΑ που συμμετέχουν στην αιμοδοσία».

Ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης σημείωσε πως «η μέρα αυτή είναι η μέρα του πολίτη της προσφοράς και κανενός άλλου. Η αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουμε τα χέρια μας και να θυμόμαστε ότι η τόσο μικρή προσφορά αίματος δίνει μεγάλο μέγεθος και αξία στη ζωή. Πρέπει να μοιραζόμαστε την δύναμη μας, γιατί αυτό είναι πλούτος που μπορούμε να τον δίνουμε χωρίς να μας στερεί κάτι, απεναντίας θα μπορεί να μας πολλαπλασιάζει τον πλούτο της ανθρωπιάς».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε πως «στις εποχές που ζούμε έχουμε όλοι ανάγκη τον συνάνθρωπό μας. Την εποχή αυτή ο εθελοντισμός είναι το πρώτο και το τελευταίο προκειμένου ως κοινωνία να δείξουμε αυτό που πιστεύουμε και νιώθουμε. Οι εθελοντές αιμοδότες βοηθούν τον συνάνθρωπο συνεχώς. Έχουμε ανάγκη από αίμα, αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι του εθελοντισμοί είναι αυτοί που θα σηκώσουν την κοινωνία στην πλάτη τους. Μπράβο σε όλους».

IMG_20160614_093027-2

Ο Κων/νος Μπόκας δήλωσε πως «την Παγκόσμια Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αγρινίου, που έχει αναπτύξει πλούσια δράση, οργανώσαμε την αιμοδοσία. Η μέρα αυτή δίνει το πλαίσιο στους συμπολίτες μας για να δώσουν το στίγμα του εθελοντισμού και της προσφοράς. Η κρίση σήμερα πέραν ότι είναι οικονομική, είναι αξιακή και οικονομική. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η προσφορά ακόμη και αίματος είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αντώνης Χαροκόπος σχολίασε πως «το μήνυμα είναι ότι δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές. Η Περιφέρεια στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του πολίτη έχει οργανώσει δεκαήμερο δράσεων σε όλη την έκτασή της. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που θα την συνεχίσουμε σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας».
P6140002-2

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι ως θεσμός, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που διοργανώνουμε και συμμετέχουμε στην εθελοντική αυτή αιμοδοσία και στο τεράστιο έργο που προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες. Πραγματικά το έργο τους είναι σπουδαίο έργο και δείχνει την παιδεία ενός ατόμου και μιας κοινωνίας. Κοινωνίες με τέτοια δείγματα προσφοράς και εθελοντισμού παρουσιάζουν κοινωνική συνοχή και ποιότητα στις προσωπικότητες των μελών της. Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές αιμοδότες για το σπουδαίο τους έργο και να τους πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την άριστη συνεργασία που έχουμε. Μπορούμε να προβάλουμε αυτό το έργο που έχουμε και είναι σπουδαίο, αφού σώζει ζωές. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανιδιοτελώς και με υψηλή την αίσθηση της προσφοράς να συμμετέχουν και να συμπαρίστανται στο συνάνθρωπο που πάσχει.».

xondros1