Καταργούνται τα μπαράζ ανόδου για την Γ΄Εθνική

Όπως διέρρευσε πρόεδρος ΕΠΣ είναι ειλημμένη απόφαση της ΕΠΟ να καταργήσει τα μπαράζ που δίνουν  οι πρωταθλητές των Ενώσεων και θα ανεβαίνουν  απ’ ευθείας στην  Γ’ Εθνική.  Αναμένεται δε να ισχύσει από την επόμενη  Αγωνιστική περίοδο.
Έτσι ένας θεσμός που λειτούργησε για πέντε χρόνια (ο  πρώτος το 2012  για την τότε Δ΄Εθνική) δεν θα υφίσταται πλέον και κατά συνέπεια θα αυξηθούν πολύ οι ομάδες της Γ΄Εθνικής. Άμεση συνέπεια θα είναι  να αυξηθούν οι Όμιλοι της Γ’ Εθνικής και το πρωτάθλημα να επανέλθει στα παλιά δεδομένα.
Με την απόφαση αυτή  η   Κατηγορία θα πέσει ποιοτικά αφού θα συντελεστεί η  άνοδος ομάδων που θα έχουν ακόμα πιο μειωμένη δυναμική και το πρωτάθλημα θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικό. Στην ουσία ακυρώνονται όσα είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, καθώς  θα φτάσουμε ξανά στον ίδιο παρανομαστή. Βέβαια  για την Αιτωλοακαρνανία,  που και τις  τέσσερις χρονιές απέτυχε να ανεβάσει τον πρωταθλητή της,  είναι σίγουρα μια  απόφαση η οποία  φέρνει… ανακούφιση.
Ακόμη  οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, σύμφωνα με την ίδια πληροφορία,  δεν  θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών των ΕΠΣ, όπου θα παίρνουν μέρος μόνο οι ομάδες του τοπικού, άρα πιθανότατα θα υπάρξει ξανά ο θεσμός του Κυπέλλου της Γ΄Εθνικής.