«Στοπ» στις μεταγραφές;

Είναι αισθητή η προσπάθεια των ανθρώπων του Παναιτωλικού να πλαισιώσουν το ρόστερ νωρίς, ύστερα από παρότρυνση του Γιάννη Ματζουράκη και σήμερα (Τρίτη) είναι η μέρα άφιξης του Πορτογάλου Τομανέ, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στην ομάδα.  Εντούτοις  η ΠΑΕ διέρρευσε την πρόθεσή της  να ανακόψει την πορεία της στα μεταγραφικά επικαλούμενη την αστάθεια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πιο λογική αιτία για μια τέτοια  σκέψη είναι η στάση της  Nova που  ζητάει εκτός από την μείωση των ομάδων και μείωση στα χρήματα που θα δίνει, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση μεταβάλλεται το μπάτζετ των ομάδων και μοιραία του Παναιτωλικού.  Κατά τα άλλα η αστάθεια  – κατά την ΠΑΕ- έγκειται στο ότι οι 12 ομάδες (ανάμεσά τους και ο Παναιτωλικός)  απειλούν ότι δεν θα συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ  εάν  δεν  πραγματοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά τους και ταυτόχρονα ο  υφυπουργός  αθλητισμού εκφράζει δυσαρέσκεια για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ, απειλώντας επίσης με τη μη έναρξη των πρωταθλημάτων.
Σε ρεαλιστική βάση είναι απίθανο να υπάρξει ματαίωση του πρωταθλήματος είτε από τον Κοντονή, είτε από τις 12 ΠΑΕ, διότι τα οικονομικό και ηθικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προσδοκώμενα οφέλη. Οπότε μόνο οι προθέσεις της Nova θα μπορούσαν να επηρεάσουν την μεταγραφική δραστηριότητα μιας ομάδας.
Από πλευράς Παναιτωλικού λένε  ότι υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να «κλείσουν» αλλά για τους παραπάνω λόγους τις καθυστερούν, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι ότι τους επικαλούνται για να κερδίσουν χρόνο.
Μέσα απ’ αυτή την τροπή αναμένεται τι θα γίνει αρχικά  με τον  Τομανέ  για τον οποίο η συμφωνία έλεγε πως φτάνει απόψε  στη χώρα μας κι αύριο θα  υπογράψει στον Παναιτωλικό.  Για τον Εβανζελίστα μάλλον  (εάν ισχύσουν τα περί…  φρένου)  διαφοροποιούνται τα πράγματα αν και η συγκατάθεση της  Μπόκα Τζούνιορ να τον αφήσει ελεύθερο είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίησή της. Επιπλέον είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό ότι η ΠΑΕ  αποσκοπεί να καλύψει δύο ακόμα  θέσεις  πριν η ομάδα πάει στην  Ιταλία, με έναν  κεντρικό  κι  έναν  πλάγιο μεσοεπιθετικό.