Ο Π.Λαφαζάνης από το Μεσολόγγι: «Ένα ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό πνίγει τη χώρα στην παρακμή»

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

 «ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΣΤΗΝ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ»

Μετά τις πετυχημένες συγκεντρώσεις στη Χαλκίδα και το Ηράκλειο Κρήτης,πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή συγκέντρωση της ΛΑ.Ε, την Παρασκευή(10/6) το βράδυ, με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

 Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι η συγκέντρωση της ΛΑ.Ε ήταν από τις μεγαλύτερεςπου έχει πραγματοποιήσει η  Αριστερά στην ιστορική πόλη και σε αυτήν συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή, πολίτες πέραν της Αριστεράς, οι οποίοι αναζητούν μαζί της μια δημοκρατική και πατριωτική αντιμνημονιακή διέξοδο στον τόπο.

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, αφού πέρασε το πρωί από τη Ναύπακτο και έδωσε συνέντευξη στην πόλη, έφθασε το μεσημέρι στο Μεσολόγγι.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησαν το μεσημέριαλλά και το απόγευμα μεγάλη περιοδεία στην πόλη του Μεσολογγίου και ιδιαίτερα σταμαγαζιά της πόλης, συζητώντας με πολύ κόσμο για τις θέσεις και της προτάσεις της ΛΑ.Ε

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε είδαν από πρώτο χέρι την υποτονική κίνηση στην τοπική αγορά και τα πολυπληθή »λουκέτα» με κλειστά καταστήματα.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της ΛΑ.Ε διαπίστωσαν την απήχηση που βρίσκουν στον κόσμο οιθέσεις της ΛΑ.Ε και πρώτα απ’ όλα η ανάγκη για εθνικό νόμισμα, θέση που συναντούσε μεγάλη αποδοχή στους απλούς ανθρώπους.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της Α.Ε συναντήθηκαν με τη Διοίκηση τουΕργατικού Κέντρου και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην επαναφορά όλων των εργατικών κατακτήσεων ως θεμελιώδη προγραμματική κατεύθυνση της ΛΑ.Ε.

Κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε τα εξής:

 »Ένα απολύτως ξενόδουλο μνημονιακό σκηνικό, που μόνο σε αποικία θα μπορούσε να επικρατεί, πνίγει τη χώρα στην παρακμή, το ξεπούλημα, το ψέμα, την ηθική σήψη, την διάλυση και την κοινωνική λεηλασία.

Αποτελεί όνειδος για τη χώρα να συγχαίρει ο Λευκός Οίκος, χωρίς καμιά εγχώριαδιαμαρτυρία, τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους »ακραίους από την κυβέρνηση του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας να δηλώνει ότι ζηλεύει τον πρωθυπουργό για το ξεδιάντροπο πραξικόπημα των 7.500 σελίδων σκληρών μέτρων, χωρίς να ανοίξει μύτη και την ίδια ώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατοικοεδρεύει στηνΛέσχη Bilderberg, προκειμένου να τύχει υποστήριξης από τα παγκόσμια αντιδραστικάκέντρα για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία.

»Δεν θα ζηλεύει για πολύ ο κ. Βάλς τον Αλ. Τσίπρα», τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, »ούτε οι Αμερικανοί θα επιχαίρουν για πολύ για τους »ακραίους» που διώχτηκαν από την κυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός: γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους άλλους μνημονιακούς και θα επιβάλλει μια νέα αντιμνημονιακή πορεία στη χώρα.»

Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι »Κυβέρνηση και μνημονιακήαντιπολίτευση κρατάει σφικτά η μια την άλλη σε ένα κακόγουστο παιχνίδιαλληλοστήριξης με θύμα τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Αν η κυβέρνηση διατηρείται ακόμα στην εξουσία, παρά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρωνκαι το ξεπούλημα της χώρας, αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο ότι δεν υπάρχει απέναντι της στη Βουλή πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση.

Αντίθετα, κυρίως ο Κ. Μητσοτάκης, η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης, δίνουν τα καλύτερα άλλοθι στην κυβέρνηση και αποτελούν τα καλύτεραστηρίγματα και δεκανίκια της, αφού για όλους αυτούς τα μνημόνια και η πιο τυφλήεφαρμογή τους, μαζί με την απόλυτη πειθάρχηση στους πιστωτές, συνιστούν ευαγγέλιογια τη χώρα

Ο Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι πουλιέται φθηνά το Ελληνικό, τόνισε ότι το γεγονός αυτό» έρχεται να τεκμηριώσει πλήρως το παράνομο της πώλησης και την ανάγκη ποινικής δίωξηςγια απιστία όσων την πραγματοποιούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να πωληθεί με μεγαλύτερο τίμημα. Η πώληση του είναι έτσι κι’ αλλιώς εγκληματική

Σήμερα, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης »χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπήστον τόπο, με μια μεγάλη εργατική λαϊκή εξέγερση, οι οποίες θα πρέπει να έχουν στην προμετωπίδα τους τρεις μεγάλες αλληλένδετες προγραμματικές προτεραιότητες: τηνέξοδο της χώρας από την ευρωζώνη για τη συγκρότηση εθνικού νομίσματος και τησύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους και μια ευρεία »σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος και τέλος την άμεση εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών, μαζί με την πλήρη διερεύνηση του μέγασκανδάλουτων ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικά της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης.

Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού κοινωνικού μετώπου όλων των ριζοσπαστικών  αντιμνημονιακών δυνάμεων με ελάχιστη προγραμματικήαφετηρία τις παραπάνω ανατρεπτικές επιλογές, για τη διέξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση του τόπου.»

 

To ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ