Ioύνιος με βροχές και καταιγίδες- Αλλάζει σήμερα ο καιρός

Μεταβάλλεται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίο ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα και σε πολλές περιοχές της χώρας και κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θα θυμίζει. Σύμφωνα με…

amrcnvwlwo575dba12c55f5

Μεταβάλλεται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίο ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα και σε πολλές περιοχές της χώρας και κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θα θυμίζει. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Δευτέρα (13/06/2016) και από τα Βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα (13/06/2016): Αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και από τις μεσημβρινές ώρες η Δυτική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως οι Βορειοδυτικές περιοχές) και πιθανόν πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Κεντρική Στερεά.

2. Την Τρίτη (14/06/2016): Η Θράκη μέχρι αργά το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία.

Με την λήξη της ισχύος του έκτακτου δελτίου όμως η θερμοκρασία όχι μόνο θα επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα

Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook: “Ο φετινός Ιούνιος φαίνεται λοιπον ότι αποφάσισε να κάνει μια καυτή παρένθεση αφήνοντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του... ουρανού στις πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται καθ' οδόν τις επόμενες ημέρες από τη βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στο εσωτερικό της Ελλάδας, ανεβάζοντας το παραπάνω διάστημα τον υδράργυρο τοπικά και πάνω από τους 40 βαθμούς Κέλσιου!”