Εποχικός πυροσβέστης ο εγκέφαλος κυκλώματος ναρκωτικών στην Κεφαλονιά!

Ένας εποχικός πυροσβέστης είναι ο εγκέφαλος κυκλώματος διακίνησης κάνναβης το οποίο εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που κλιμακώθηκε χθες σε διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 36χρονος εποχικός πυροσβέστης, δύο Έλληνες (36 και 22 ετών) και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως βασικά στελέχη της οργάνωση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται 34 ακόμη Έλληνες και ξένοι υπήκοοι διαφόρων ηλικιών, ως χρήστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ταυτοποιήθηκε ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του ηγετικού στελέχους, η εσωτερική δομή καθώς και οι επιμέρους ρόλοι των υπολοίπων μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα δρούσε συστηματικά, ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε συγκεκριμένο πελατολόγιο χρηστών στην Κεφαλονιά, αποκομίζοντας από αυτήν την δράση μεγάλο οικονομικό όφελος, ενώ η δραστηριοποίηση της εντοπίζεται χρονικά από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Κατά τις έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στις κατοικίες, στην κατοχή τους καθώς και σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο τα μέλη της οργάνωσης:

• ποσότητες κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες συνολικού βάρους 1.045 γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των 26.925 ευρώ,
• ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• περίστροφο κρότου λάμψης, κινητά, σπρέι πιπεριού, σιδερογροθιά και άλλα αντικείμενα,
• δύο αυτοκίνητα καθώς και
• μασούρι εκρηκτικής ύλης (ζελατινοδυναμίτιδα) βάρους 150 γραμμαρίων.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την μεταφορά και πώληση κάνναβης στην Κεφαλονιά, την παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς και άλλα αδικήματα.
Το προανακριτικό έργο για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Κεφαλληνίας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.