ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Πάλαιρο;

Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Πάλαιρο;

Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Πάλαιρο;

Επίσκεψη – αυτοψία κλιμακίου της Αεροπορίας σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής

Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Πάλαιρο;

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στην Πάλαιρο για το θέμα 

 

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται το μεταναστευτικό και το ενδεχόμενο δημιουργίας υποδομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία. Έτσι λοιπόν, όπως διέρρευσε τις τελευταίες ώρες, ειδικό Κλιμάκιο της Αεροπορίας, προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο – αυτοψία σε παλιό ξενοδοχείο στην περιοχή της Παλαίρου που ανήκει σε τράπεζα και δεν λειτουργεί, για να εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει μετανάστες.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα ενημερώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αν και η Περιφερειακή Αρχή κρατά κλειστά τα χαρτιά χωρίς να επιβεβαιώνει, αλλά ούτε να διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Πάλαιρος είναι μια καθαρά τουριστική περιοχή με χιλιάδες τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση, τόσο από την πλευρά της Περιφέρειας, όσο και από τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Νίκος Αγγελόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr