Ο Μεσολογγίτης Ιωάννης Μπακογιάννης σε παγκόσμιες διαλέξεις για τη Βιολογία

Ο Ιωάννης Μπακογιάννης, γιος του Ευθύμιου και της Μαρίας Μπακοδήμου, επιλέχθηκε να παρακολουθήσει μια σειρά διαλέξεων της Βιοατρικής έρευνας στο Νέο Οίτυλο, στη Μάνη, πριν από 2 εβδομαδες.

Το «καλοκαιρινό σχολείο» που διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοατρικό Σύλλογο (WHBA) έλαβε 170 αιτήσεις από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς,διδακτορικούς και μετα-διιδακορικούς φοιτητές αλλά και εκπαιδευόμενους ιατρούς και αποδέχθηκε μόλις 40, 20 προπτυχιακούς, 16 μεταπτυχιακούς/διδκατορικούς και 4 ιατρούς και μετα-διιδακορικούς φοιτητές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική διάκριση για τον ίδιο και την πόλη μας.

Ο Ιωάννης, διδακτορικός φοιτητής στις Νευροεπιστήμες, σε Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Ιρλανδία), όπως αναφέρει το aixmi.gr, ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Π.Π.- Σχολή Βιολογίας) κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2009-Ιούνιος 2013 κι έπειτα συνέχισε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του στη Μοριακή Φυσιολογία της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σεπτέμβριης 2013- Σεπτέμβρης 2015). Στα μαθητικά του χρόνια πέρασε από την Παλαμαϊκή Σχολή (Αθλητικό Γυμνάσιο) εως και την 1ητάξη του Λυκείου, ενώ συνέχισε τα 2 τελευταία μαθητικά του έτη στο Ιδιωτικό Λύκειο «Παλλάδιο» στο Αγρίνιο. Ο ίδιος, ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, δε σταματά να διαφημίζει την Ι.Π. Μεσολογγίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συμμετέχει σχεδόν κάθε χρονιά στις τελετές εξόδου των Βαϊων. Ακόμη συμμετείχε στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου και στην ομάδα υδατοσφαίρσης της πόλης.

Η έρευνα του εστιάζει στη Συμπεριφορική Νευροβιολογία (ή Νευροβιολογία της Συμπεριφοράς), τις νευροψυχωτικές νόσους, τις γνωστικές λειτουγίες όπως η μνήμη, η μάθηση και η προσοχή, τις νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως η νόσος Alzheimer’s, η επίδραση διάφορων ουσιών στον εγκέφαλο κ.α. Ηπίων τόνων και φιλικός, ο Ιωάννης έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα της Ελληνικής έρευνας όπως η Δέσποινα Περρέα (ΕΚΠΑ), ο Αντώνης Σταματάκης (ΕΚΠΑ), η Φωτεινή Στυλιανοπούλου (ΕΚΠΑ), η Μαρία Παναγιωτακοπούλου (ΕΚΠΑ), η Μαριγούλα Μαργαρίτη (Π.Π.) και άλλοι. Στο Δουβλίνο επιβλέπουσά του είναι η Dr. Στυλιανή Βλάχου, ενώ συνεργάζεται και με την Dr. Harriet Schellekens (Πανεπιστήμιο του Κορκ-UCC, Ιρλανδία) και τον Γεώργιο Παναγή (Πανεπιστήμιο Κρήτης).