Πάνω από 10 εκ. ευρώ οι οφειλές του 57χρονου που συνελήφθη στην Αμφιλοχία – Είχε καταδικαστεί σε ισόβια!

Το γύρο της χώρας κάνει η είδηση σύλληψης ενός 57χρονου από τον Ωρωπό Αττικής, χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Ακαρνανίας, σε τυχαίο έλεγχο και ενώ επέβαινε στο Ι.Χ του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 20 καταδικαστικές αποφάσεις και 5 εντάλματα σύλληψης, ενώ είχε καταδικαστεί ακόμα και σε ισόβια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χρέη του στο δημόσιο ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ, ενώ κατά το παρελθόν μεταξύ άλλων είχε εμπλακεί και σε έκδοση εικονικών τιμολογίων και παραστατικών. Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (8-6-2016) το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκαεπτά καταδικαστικές αποφάσεις, πέντε εντάλματα σύλληψης και τρία βουλεύματα Δικαστικών και Ανακριτικών Αρχών της Αθήνας και του Πειραιά.

 

Ο δράστης διώκονταν για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, έκδοση εικονικών τιμολογίων, μη απόδοση Φ.Π.Α., πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και μη υποβολή φορολογικής Δήλωσης.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί σταμάτησαν, χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία, για έλεγχο τον 57χρονο τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο.

 

Από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, είχε καταδικαστεί με αποφάσεις Δικαστηρίων διαφόρων βαθμίδων, της Αθήνας και του Πειραιά, σε ισόβια κάθειρξη και σε συνολική ποινή φυλάκισης πενήντα πέντε ετών, ενώ του είχαν επιβληθεί χρηματικές ποινές που ξεπερνούσαν τα (10.000.000) ευρώ καθώς και διαρκή αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

 

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και τρία βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου».