Ποια είναι η διαδικασία για τα ανείσπρακτα μισθώματα και την απαλλαγή φορολόγησής τους

Τη διαδικασία για τα ανείσπρακτα μισθώματα και την απαλλαγή φορολόγησης των πολιτών προσδιόρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χαράς Κεφαλίδου.

Οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το reporter.gr, θα πρέπει να καταθέσουν αγωγή κατά του ενοικιαστή που δεν πληρώνει και να επισυνάψουν την αγωγή στην φορολογική δήλωσή τους. Ο Τρ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι με απόφαση του ΔΣΑ υπάρχει εξαίρεση των δικηγόρων για την κατάθεση αυτών των αγωγών.

«Οι φορολογούμενοι μπορούν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση. Πρέπει, όμως, πριν καταθέσουν τη φορολογική δήλωση, όχι μετά την κατάθεση, να πάνε σε δικηγόρο για να καταθέσουν αγωγή για τα ανείσπρακτα ενοίκια, να πάνε στη εφορία για να καταθέσουν ένα καθαρό αντίγραφο της αγωγής αυτής και αμέσως μετά να προχωρήσουν στην κατάθεση της φορολογικής δήλωσης, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι «έχει λυθεί το θέμα από άποψη διαδικασίας σε σχέση με την αποχή των δικηγόρων. Δεν απαιτείται άδεια των δικηγορικών συλλόγων για τη συγκεκριμένη ενέργεια».