«Ακτινογραφία» στον ΓΦΣ Παναιτωλικός

Ο  πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Παναγιώτης Στεργίου,   φιλοξενήθηκε στο στούντιο  της αθλητικής  εκπομπής  «Πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά  92,8 fm» με αφορμή το χθεσινό φιλικό της ομάδας μπάσκετ με την Εθνική Κωφών και τα φιλικά που έπονται στο Χάντμπολ απέναντι  στις Εθνικές ομάδες Γυναικών και Νεάνιδων στις 18 & 19  Ιουνίου. Σημαντικότερη  ίσως η κατάθεση απόψεων και δεδομένων από τον  Π. Στεργίου για τον Ερασιτέχνη συνολικά, καθώς θίχθηκαν και «φωτίστηκαν»  πολλά θέματα, από τα οποία επιλέξαμε μερικά κι ενδιαφέροντα να μεταφέρουμε στο σημερινό φύλλο.  
Για… αρχή επιλέξαμε μερικές τοποθετήσεις του και στη συνέχεια παρατίθεται πιο αναλυτικά μέρος των όσων είπε. Για την ενασχόλησή του… εξομολογήθηκε «Η καθημερινότητα στον Ερασιτέχνη είναι  μεγάλη με πολλές υποχρεώσεις για όλα τα μέλη από το πρωί που ξυπνάμε. Απ’ τα πιο απλά πράγματα, μέχρι τα πιο σημαντικά. εγώ νιώθω γεμάτος, παρά τα πολλά προβλήματα».  Στο θέμα των ακαδημιών ανέφερε «Έχουμε συμφωνήσει και κάτι άλλο: αν σε ένα παιδί δεν αρέσει το άθλημα που επέλεξε αρχικά να μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο που θα του ταιριάζει περισσότερο» και συνέχισε «Ο γονιός είναι καλό να παρακολουθεί τι γίνεται στις ακαδημίες, όχι μόνο  να αφήνει το παιδί του και να φεύγει. Πολλοί το κάνουν και το χαίρομαι. Έχουμε πολύ καλούς  παιδαγωγούς στον Ερασιτέχνη…».
Αναφορικά με σχέδια για το κοντινό μέλλον, πληροφόρησε: «Συζητάμε επανενεργοποίηση της ομάδας Χάντμπολ Ανδρών στην Β΄Εθνική και σκεφτόμαστε τμήμα αγοριών στο Βόλλεϋ, αλλά χρειάζονται μέλη στον Παναιτωλικό  όταν αυξάνουν αυτές οι υποχρεώσεις».
  
Η  τελετή λήξης των τμημάτων του ΓΦΣ Παναιτωλικός:
Έχουμε προγραμματίσει τριήμερο εκδηλώσεων από Παρασκευή 17 και 18-19  Ιουνίου, φιλοξενώντας στο Αγρίνιο την Εθνική Χάντμπολ Γυναικών και την Εθνική Νεάνιδων και  θα γίνουν φιλικά στο ΔΑΚ.  Θα δώσουν το παρόν και τα τμήματα Βόλλεϋ, Μπάσκετ, Ελληνορωμαϊκής πάλης, σε γιορτινό χαρακτήρα. Θα στηθεί στην πλατεία ένα γκολπόστ και οι αθλήτριες της Εθνικής θα δείξουν μερικά στοιχεία για το Χάντμπολ, που να απευθύνονται σε μικρές ηλικίες.  
 
Οι κάρτες Διαρκείας:
Αφορούν όλα τα τμήματα και θέσαμε τιμή 20 ευρώ για να μπορεί ο καθένας να τις προμηθευτεί και να ενισχύσει το σύλλογο. Υπάρχουν πολλά  τμήματα και είναι πολλά τα μέτωπα. Στο φετινό πρωτάθλημα  του Χάντμπολ Γυναικών πιθανόν να μπει και ο Ολυμπιακός, άρα θα υπάρχει ανταγωνιστικό  πρωτάθλημα με ΄΄βαριές΄΄  φανέλες. Μπορεί να προμηθευτεί κανείς κάρτες  Διαρκείας επικοινωνώντας με την Γραμματεία του Ερασιτέχνη, με τηλέφωνο στο 26410  52898, ή από μέλη του ΔΣ, ή από το ΠΑΝ café.
 
Τα μέλη του Ερασιτέχνη:
Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αυτή τη στιγμή τα ταμειακώς εντάξει είναι 100  μέλη. Η συνδρομή είναι 36 ευρώ το χρόνο. Στο event στην πλατεία του Αγρινίου για το Χάντμπολ θα στηθεί περίπτερο να αγοράσει όποιος θέλει Διαρκείας, ή να γραφεί μέλος, που σημαίνει θα μπορεί να συμμετέχει στις Συνελεύσεις  και θα έχει το δικαίωμα του ΄΄εκλέγειν και εκλέγεσθαι΄΄.  Έχουμε συζητήσει με την ΠΑΕ να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να δώσουμε συνολικά  ένα παραπάνω κίνητρο να γίνει κάποιος μέλος. Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα σε όλα τα σωματεία. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο 40 μέλη. Απλά κάποια εποχή  είχαμε φτάσει 420 ενεργά μέλη που ήταν το ταβάνι. Μπορούμε να ξεκινήσουμε κι απ’ τους γονείς των παιδιών στις ακαδημίες.
Η σχέση με την ΠΑΕ:  
Με την ΠΑΕ υπάρχουν άριστες σχέσεις και για το νέο έμβλημα έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να πρεσβεύει τις αρχές του συλλόγου. Υποτίθεται εμείς δίνουμε το σήμα μας στην επαγγελματική ομάδα. Στην  ομάδα Χάντμπολ υπήρχε και χορηγία από τον κ. Κωστούλα, ο οποίος είπε θα συνεχίσει να συνεισφέρει.
 
Η άνοδος της ομάδας Χάντμπολ Γυναικών στην Α1  Εθνική:
Ήταν μια διαφορετική άνοδος δούλεψαν τα κορίτσια, ο προπονητής και η Διοίκηση τους στήριξε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν ήταν ένας αγώνας, είχε βάθος. Φέτος μεταγραφές δεν είχαμε, μόνο φοιτήτριες που ήλθαν κι έπαιξαν καλύπτοντας εμείς μόνο τις μετακινήσεις τους. Παρότι στην Α1 αλλάζουν οι απαιτήσεις, θα διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία. Στόχος θα είναι η παραμονή και εδραίωση στην Κατηγορία. Ήρθαμε σε επαφή με κάποιες παίκτριες για επιλεκτική ενίσχυση και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε κάτι ανακοινώσιμο, για τρεις προσθήκες.  Τα φιλικά με τις Εθνικές ομάδες είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα παιδιά το Χάντμπολ, γιατί επικοινωνιακά δεν τα πάει και τόσο καλά. Δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε, αν και εντυπωσιακό άθλημα. Έχουμε οργανώσει ήδη τμήματα σε μικρές ηλικίες και πηγαίνουν  πάρα πολύ καλά , με περίπου 50 παιδάκια, με προπονήτρια την Βασιλική Πατσέα που έχει αγωνιστεί σε εθνικό επίπεδο.
 
Η προοπτική στο Βόλλεϋ:
«Είμαστε κοντά να αποφασίσουμε την συμμετοχή ομάδας Γυναικών στην Β΄ΕΣΠΕΔΕ. Πιστεύω θα γίνει. Υπάρχει δυναμική, είμαστε σε στάδιο που έχουμε παίκτριες να συμμετέχουμε, όπως είδα και σ’  άλλες ομάδες».  
 
Για την Ελληνορωμαϊκή:
Γίνονται αγώνες, φέτος συμμετείχαμε σε περισσότερους από πέντε, αλλά στο Αγρίνιο δεν είχαμε τη τύχη να κάνουμε αγώνες. Έχουμε αρκετές διακρίσεις, με  αθλητές που πήραν το πρωτάθλημα στην Κατηγορία τους για τρία συνεχόμενα χρόνια. Πιστεύω φέτος  θα φιλοξενήσουμε ένα τουρνουά στο Αγρίνιο. Το τμήμα στον Παναιτωλικό έχει  πάνω από 50-60 παιδιά, από 6 ετών, αγόρια και κορίτσια,  με 10 από αυτά σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα αξιόλογο τμήμα του Ερασιτέχνη. Αν είχαμε το δικό μας χώρο να προπονούμε τα παιδιά αυτά θα φέρναμε πιο σημαντικές ακόμα διακρίσεις. Το τμήμα πάλης φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του παλιού Πολυκλαδικού Λυκείου. Δεν υπάρχει άλλος χώρος, δυστυχώς.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις:
Για να υπάρξει ανάπτυξη σε οποιοδήποτε άθλημα, πρέπει να υπάρχουν και χώροι. Η ομάδα Χάντμπολ στην Α1 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με μία ώρα προπόνηση. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει απ’ τις αυλές των σχολείων. Ευχής έργο είναι να παραδοθεί το νέο Κλειστό, τέλος καλοκαιριού. Αν λειτουργήσει θα αποσυμφορήσει το ΔΑΚ και θα βρεθούν ώρες για τις ακαδημίες. Είναι κρίμα να βλέπεις χειμώνα τα παιδάκια να κάνουν έξω προπόνηση με άσχημες συνθήκες. Δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό, μα θα παλέψουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Με στεναχωρεί να βλέπω στο Κλειστό ώρες παλαιμάχων! Το λέω δημόσια! Μέσα πρέπει να μπει ο μικρός, ο παλαίμαχος κάνει χόμπυ.
papaioannou