Ο Πατρινός Παντελής Κ. πυροβόλησε τον Καλλίτση (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ)

Την ευθύνη για τους πυροβολισμούς που τραυμάτισαν στο στήθος και στα πόδια τον κομμωτή των VIPs Πάνο Καλλίτση ανέλαβε ο 42χρονος αδειούχος του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς Παντελής Κ., προτού οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον 29χρονο ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΙΑΣ, όπως αναφέρει το dete.gr. Και οι δύο κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι. Ο 42χρονος σεσημασμένος ληστής φέρεται ότι ομολόγησε πως πυροβόλησε τον γνωστό hairstylist στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. «Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Όσον αφορά τον πυροβολισμό στο στήθος, το όπλο εκπυρσοκρότησε» φέρεται ότι ισχυρίστηκε στην 11η τακτική ανακρίτρια, στην οποία δήλωσε μετανιωμένος.

Από την πλευρά του όπως αναφέρει το dete.gr, ο 29χρονος ειδικός φρουρός Αθανάσιος Κ. απολογήθηκε με υπόμνημα, στο οποίο ανέφερε πως είχε ρόλο τσιλιαδόρου και δεν γνώριζε ότι ο 42χρονος είχε μαζί του όπλο. Οπως είπε, γνώρισε τον Παντελή Κ. στην Πάτρα και ανέπτυξαν φιλική σχέση. Πάνω σε μία συζήτηση, ο 42χρονος τον ρώτησε αν γνωρίζει τον κομμωτή και εκείνος απάντησε πως είχε ακούσει ότι έχει πολλή δουλειά και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με αρκετά χρήματα.

Την ημέρα της αιματηρής απόπειρας, στις 30 Ιανουαρίου, συναντήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από πρόσκληση του 42χρονου. Ο κρατούμενος, που ήταν αδειούχος, του ζήτησε να ακολουθήσει τον Πάνο Καλλίτση και να τον ενημερώσει πότε θα έφευγε από το κομμωτήριό του. Μάλιστα, του ζήτησε και κάποιο άλλο άτομο για να διαρρήξουν το αυτοκίνητο του hairstylist και ο 29χρονος του σύστησε τον Ιρακινό Μοχάμεντ Σ.

«Τελικά, του είπα ότι θα το κάνω, αλλά να μη μου ξαναζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο» ισχυρίστηκε ο αστυνομικός, οπως αναφέρει το dete.gr, συμπληρώνοντας πως δεν ακολούθησε την πορεία του αυτοκινήτου του κομμωτή και ότι απλώς προσπέρασε το σπίτι του χωρίς να σταματήσει.
«Έπειτα από μία ώρα ήρθε στο σπίτι μου (ενν. ο Παντελής) και είπε: «Έγινε μαλ… Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω»! Αιφνιδιάστηκα, γιατί δεν ήξερα ότι είχε μαζί του όπλο. Αισθάνομαι ντροπή για τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν ο κ. Καλλίτσης και η σύζυγός του»!
Ο συνήγορος του 29χρονου Θανάσης Πλεύρης τόνισε: «Ο εντολέας μου ζητά συγγνώμη. Είχε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη όπλων και τη χρήση βίας».