Αιτωλοακαρνανία: Κατασχέσεις ακόμα και για οφειλές ΕΝΦΙΑ!

«Βροχή» τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων στη Δυτική Ελλάδα – Έρχονται… και στην Αιτωλοακαρνανίας

Σε «σκηνίτες» κινδυνεύουν να μετατραπούν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αφού ανά την Ελλάδα τα κατασχετήρια από τις Δ.Ο.Υ πέφτουν «βροχή» για οφειλές ΕΝΦΙΑ! Ήδη στην Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε η διαδικασία και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν και οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο δημόσιο. Μάλιστα, το νεοεισερχόμενο αυτό μέτρο αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ανεξαρτήτως περιουσίας ή αντικειμενικής αξίας.

Το μέτρο ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται, ενώ ο Αιτωλοακαρνάνας Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης χαρακτήρισε ως άδικο φόρο όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τους δύο προκατόχους του φόρους, τον ΕΕΤΑ και τον ΕΕΤΗΔΕ.

«Είναι αδιανόητο σε μια χώρα που αποκτάς μια περιουσία να πληρώνεις φόρο μεταβιβάσεων, ΦΠΑ κατασκευής ή ΦΠΑ αγοράς και την ίδια στιγμή η πολιτεία να έρχεται να επιβάλει ένα νέο φόρο, για τον ήδη πληρωμένο φόρο. Άλλωστε, οι πολίτες πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους Δήμους τον ΤΑΠ. Η εύκολη… λύση για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Πρέπει να καταργηθεί και όχι να μπουν σε άλλη βάση οι 7.500 σελίδες που ψήφισε η βουλή, μέσα από τις οποίες ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύει μέχρι και το 2031. Μάλιστα, η ψήφιση και η εισήγηση έγινε από μια κυβέρνηση η οποία έσκιζε τα ιμάτιά της όταν ήταν αντιπολίτευση λέγοντας πως οι φόροι αυτοί είναι αντισυνταγματικοί, καταχρηστικοί και παράνομοι, ενώ υπόσχονταν πως όταν έρθει στην εξουσία θα τους καταργήσει. Τώρα βέβαια, δικαιολογείται στην λογική του ναι μεν αλλά…» επισήμανε στη «Σ» ο κ. Λεχουρίτης, ο οποίος σχετικά με τους επερχόμενους πλειστηριασμούς για οφειλές στο δημόσιο τόνισε πως «από την μια υποτίθεται ότι προστατεύουν την κύρια και πρώτη κατοικία, αλλά από την άλλη η κυβέρνηση ουσιαστικά αυτοσαρκάζεται λέγοντας ότι προστατεύει την κύρια και πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Ως προς αυτό, μην επαίρεται η κυβέρνηση ότι δεν έγιναν πλειστηριασμοί, διότι δεν έγιναν λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων. Η πρόταση του ΙΝΚΑ είναι τα πράσινα, ενημερωμένα δάνεια να παραμείνουν ως έχουν και για τα κόκκινα να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων σύμβασης και να προηγείται η ενδεχόμενη επιθυμία του δανειολήπτη ενάντια όλων των ξένων αγοραστών».

xondros1