Χωρίς Έλληνες στο «στόχαστρο»

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στο Αγρίνιο ο Τομανέ για να υπογράψει στον Παναιτωλικό, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί κι εντός της τρέχουσας. Το μεταγραφικό «σαφάρι» συνεχίζεται, χωρίς να προκύπτει σοβαρό ενδιαφέρον της ΠΑΕ για παίκτες από  την Ελλάδα, είτε Έλληνες, είτε αλλοδαπούς που να έχουν ήδη αγωνιστεί στην χώρα μας.
Αναμφίβολα αυτό αποτελεί ένα είδος έκπληξης εάν ληφθεί υπόψιν πως την προηγούμενη σεζόν οι ποδοσφαιριστές που προέρχονταν ως μεταγραφές από την εγχώρια αγορά έβγαλαν «τα κάστανα από τη φωτιά». Κυριακίδης, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι  ήταν βασικοί πρωταγωνιστές και διακριθέντες  στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2015-2016.  
 Ο  Τομανέ   μαζί με τον μάνατζέρ του αναμένεται  στο Αγρίνιο για να  υπογράψει κι αυτός τριετές συμβόλαιο.  Επιπλέον οι άνθρωποι του Παναιτωλικού αναζητούν  παίκτη με προσόν την ταχύτητα αλλά και την τεχνική, ο οποίος θα μπορεί να παίξει και τις  τρεις θέσεις ανάμεσα σε χαφ  και φορ, κάτι αντίστοιχο του  Βιγιαφάνες. Η αγορά που «ψάχνονται» είναι αυτή της Νοτίου Αμερικής, στην οποία έχουν ανοιχτές τις… κεραίες  για έναν μεσοεπιθετικό επίσης.
Όπως προέκυψε πρόσφατα,  στα πλάνα βρίσκεται η απόκτηση ενός ακόμα αριστερού ακραίου αμυντικού, καθώς μπορεί να  αποκτήθηκε ο Ρότσα, ωστόσο χρειάζεται ένας ακόμα και προφανώς δεν υπάρχει κάποιος έντονα υποψήφιος ανάμεσα στους νεαρούς από τις υποδομές. Το ιδανικό, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της ΠΑΕ, θα ήταν αυτός ο ακραίος αμυντικός να μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία σε μια ακόμα θέση τουλάχιστον. Ο Φερνάντο Εβανζελίστα φέρεται στο μεταγραφικό στόχαστρο, 24χρονος Αργεντίνος  (21/10/1991),   που αγωνίζεται στην Ατλέτικο Τουκαμάν κι αναδείχτηκε από τις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορ. Παράλληλα υπάρχουν  δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ο ένας ίσως  Έλληνας, για την θέση αυτή.
Πάντως ο Ματζουράκης έχει ζητήσει νωρίς τις μεταγραφές – όπως έχουμε γράψει- ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν διορθωτικές κινήσεις μέσα στον Αύγουστο εφόσον εντοπισθούν σοβαρές αδυναμίες στο ρόστερ.
Όσο για την  εγχώρια αγορά για να ενδιαφερθούν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού πρέπει να βρεθεί αξιόλογος  παίκτης με χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις, τακτική που  «μαρτυρά» ότι η αγορά της Πορτογαλίας έχει δώσει φθηνές λύσεις.