Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ;

Ερωτηματικά για την προσαρμογή των ηλικιωμένων στην… τεχνολογία

Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ;

Τι λέει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης

 

Την επέκταση του ηλεκτρονικού ραντεβού επιδιώκει να προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον ΕΟΠΥΥ. Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της πλατφόρμας αυτής θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τον υπολογιστή τους απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

Τα προβλήματα ωστόσο στην περίπτωση αυτή είναι δεδομένα, ,καθώς οι ηλικιωμένοι δεν έχουν τις γνώσεις για να μπουν στη διαδικασία αυτή, αλλά ούτε την πρόσβαση σε υπολογιστές. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελή Παπαθανάση, ένα επιπρόσθετο πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει στην περιοχή του Αγρινίου ο πολύ μικρός αριθμός ιατρών που συνεχίζουν να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ!

Ωστόσο, όλα για την ώρα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ανά πάσα ώρα και στιγμή η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μπορεί να αποσυρθεί, αφού για να εξυπηρετηθεί το άμεσο ενδιαφερόμενο κοινό, οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να προστρέξουν σε παιδιά, συγγενείς και γείτονες που θα έχουν πρόσβαση στο internet!

Κων/νος Χονδρός