Η «παραγγελία» του Ματζουράκη εκτελείται – Ο κόουτς ζήτησε νωρίς το ρόστερ

Πριν ολοκληρωθεί ο Μάιος ο Παναιτωλικός  είχε κιόλας κάνει δύο μεταγραφές, ανανέωσε το συμβόλαιο του Μαρκόβσκι και ξεκαθάρισε ότι Κάπελ – Κέβιν δεν θα συνεχίσουν. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η ομάδα του Αγρινίου δείχνει αποφασισμένη να καλύψει νωρίς τα περισσότερα κενά στο ρόστερ, ώστε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου  να ψάχνει για διορθωτικές κινήσεις, ή για «ευκαιρίες» που θα κάνουν τη διαφορά. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι! Αποτελεί οδηγία του Γιάννη Ματζουράκη.

Σε αντίθεση με προκατόχους του ο έμπειρος  τεχνικός ζήτησε απ’ την ΠΑΕ να έχει – ει δυνατόν – από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του και να μην υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο έμψυχο υλικό. Κατάφερε να εισακουστεί διότι επικαλέστηκε την εμπειρία του και κυρίως επειδή έχει αφήσει πολύ «γήπεδο» για τις μεταγραφικές κινήσεις  στον Μπελεβώνη και στον Νταλακούρα.

Ο Ματζουράκης δεν προέβαλε αξιώσεις για ακριβούς παίκτες, μα κατανοώντας πως το μπάτζετ της ομάδας έχει συγκεκριμένα όρια δέχθηκε η ΠΑΕ να κινηθεί μέσα σ’ αυτά με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα μπορεί να δουλέψει τους όποιους παίκτες του στον κατάλληλο χρόνο και στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.  Παράλληλα έχει κάνει και τις δικές του εισηγήσεις, χωρίς να απαιτεί να υλοποιηθούν εφόσον κριθεί από κοινού πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές επιλογές.

Έτσι χάθηκε ο Πανάγου;

Τέλος Οκτωβρίου του  2014 ο παίκτης της Κ17 του Παναιτωλικού Κωνσταντίνος Πανάγου είχε κληθεί στην Εθνική Παίδων, σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Νέων, αλλά από τον περασμένο Φεβρουάριο ανήκει στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» ο Παναιτωλικός τον έχασε μέσα απ’ τα χέρια του. Αναφέρει ότι ο  νεαρός, με  καταγωγή από τον Μαραθιά Ναυπάκτου,  αντιμετώπιζε βιοποριστικό πρόβλημα  λόγω του ότι οι γονείς του έμειναν άνεργοι, ενώ ο πατέρας του είχε και θέματα υγείας, αλλά η ομάδα του Αγρινίου είχε  αδιαφορήσει.  Η πλευρά του ποδοσφαιριστή έστειλε  κι εξώδικο στη Διοίκηση του Παναιτωλικού, ζητώντας να της απαντήσει αν δέχεται το μοναδικό της αίτημα, δηλαδή ένα σπίτι στο Αγρίνιο ώστε ο παίκτης να γλιτώσει τα καθημερινά έξοδα μετακίνησης (η απόσταση πήγαινε-έλα έφτανε τα 240 χλμ.), δύο γεύματα στο EMILEON και δίδακτρα φροντιστηρίου, καθώς πρόκειται για μαθητή του 19! Απάντηση δεν πήρε ποτέ κι ο Πανάγου πλέον αγωνίζεται στην Κ20  του Ολυμπιακού. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή γεννημένο στις 31 Δεκεμβρίου 1997, που είχε ενταχθεί  στον  Παναιτωλικό από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Γιώργος Παπαϊωάννου για την  εφημερίδα «Συνείδηση»