ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΗ Θεανώ Φωτίου στην Πάτρα για το Συνέδριο σχετικά με τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας

Η Θεανώ Φωτίου στην Πάτρα για το Συνέδριο σχετικά με τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας

Η Θεανώ Φωτίου στην Πάτρα για το Συνέδριο σχετικά με τις Αναπτυξιακές Προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας

Το μεγάλο οικονομικό εργαλείο ανάπτυξης στην περιοχή μας, για το διάστημα 2014-2020, το ΕΣΠΑ, αναμένεται να παρουσιαστεί στην κεντρική συνεδρία του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα» στις 11 και 12 Ιουνίου, στο «Πόρτο Ρίο».
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρία, καθώς το νέο ΕΣΠΑ καλύπτει μια σειρά από επενδύσεις. Ομιλητές θα είναι στελέχη τόσο του αναπτυξιακού όσο και του κοινωνικού πυλώνα του νέου προγράμματος.
O περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, θα αναφερθεί για τους σχεδιασμούς του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 490 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, να υλοποιήσει δράσεις που θα προστατεύουν το περιβάλλον, να αναπύξει- εκσυγχρονίσει κοινωνικές υποδομές, αλλά και υποδομές υγείας και εκπαίδευσης κ.ά.
Ο Χαράλαμπος Κασίμης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, θα αναπτύξει τις δράσεις και τα προγράμματα για τους νέους αγρότες, για τον αγροτικό τομέα, αλλά και τις αλλαγές στη μεταποίηση στην αγροτική παραγωγή. Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την τοπική οικονομία και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, τόσο στη Δυτική Ελλάδα όσο και στην Αιγιάλεια, τα Καλάβρυτα και άλλες περιοχές. Μια παρουσία που έλκει όλο το πεδίο του αγροτικού φάσματος: Από αγρότες, επιχειρηματίες στον πρωτογενή τομέα, προέδρους συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων κ.ά.
Η Ευγενία Φωτονιάτα, ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, είναι το πρόσωπο κλειδί, μιας και θα επισημάνει τι χρειάζεται ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα για να εγκριθεί, ποιες είναι οι επόμενες προκηρύξεις που θα βγουν για ιδιωτικές επιχειρήσεις και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη σωστή αξιολόγηση. Η παρουσία της αναμένεται να λύσει πολλές απορίες και θα απευθύνεται στον καθένα που θέλει να συμμετάσχει με μια πρόταση στο νέο ΕΣΠΑ. Μεταξύ άλλων, θα αναλύσει τις προτεραιότητες του επιχειρησιακού προγράμματος, που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα κ.ά.
Ακολούθως ο Βασίλης Γογγολίδης , στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων Ερευνας και Καινοτομίας, θα εξειδικεύσει τις δράσεις του νέου προγράμματος σε αυτό το πεδίο, το οποίο αφορά κυρίως πανεπιστήμια και φορείς της εκπαίδευσης, και η παρουσία του αναμένεται κεντρίσει το ενδιαφέρον καθηγητών πανεπιστημίων που θέλουν να αναπτυχθούν σε αυτό τον τομέα.
Η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα επισημάνει τις κοινωνικές δράσεις του νέου προγράμματος, το οποίο περικλείει και ορισμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Ο Γιώργος Ιωαννίδης, ειδικός γραμματέας των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου, και η Δήμητρα Χαλκιά, γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, θα παρουσιάσουν τις δράσεις και του στόχους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Ειδικότερα θα αναφερθούν στις πολιτικές για τη στήριξη της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

dete.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr