Μπάσκετ: Καραχάλιος στο Δ.Σ, προς ανανέωση ο Μπερερής

Ήταν και είναι στόχος των ανθρώπων του ΑΟ Αγρινίου να αυξηθεί ο αριθμός των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, με στόχο η ομάδα να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και όραμα τα επόμενα χρόνια. Αυτή την φιλοδοξία για την ομάδα της πόλης ενστερνίστηκε ο επιχειρηματίας Βασίλης Καραχάλιος κι ενσωματώθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου για να συμβάλλει καθοριστικά, μαζί με τους Περικλή Γερμανό, Κωνσταντίνο Τσιαμάκη και Θανάση Κόκκιο. Παράλληλα έγινε αναλυτική συζήτηση με τον Γιώργο Μπερερή κι όλα δείχνουν ότι ο Αγρινώτης καλαθοσφαιριστής  θα παραμείνει στην ομάδα.

7c129f4c-29f0-4c36-a5a3-a61e0fb9ca31Η επίσημη ανακοίνωση για τον Βασίλη Καραχάλιο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Αγρινίου κατά την από 01.06.2016 συνεδρίασή του ανακοινώνει την τοποθέτηση του Βασίλη Καραχάλιου ως νέου μέλος στο διοικητικό  συμβούλιο του ΑΟΑ . Η οικογένεια του ΑΟΑ τον καλωσορίζει και του εύχεται μια επιτυχημένη συνεργασία». Ο γνωστός Αγρινώτης επιχειρηματίας που επί σειρά ετών ασχολείται στο  χώρο των Κατασκευών  Αλουμινίου,  είναι επίσης γνωστός για την φίλαθλη ενασχόλησή του με τον αθλητισμό της περιοχής και πρόκειται να συνεισφέρει οικονομικά και ηθικά για το «μεγάλωμα» του ΑΟΑ. Άλλωστε η φιλοσοφία που έχει επιδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια σε θέματα αθλητισμού συμπίπτει με την «γραμμή» των ανθρώπων του ΑΟ.

Παράλληλα συνεχίζονται επαφές με πρόσωπα που έχουν δείξει θεωρητικό ενδιαφέρον για την ομάδα και δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να προστεθεί ένα ακόμα ενεργό μέλος στην Διοίκηση. Το θέμα των χορηγιών επίσης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο καθώς κι εκεί το ενδιαφέρον υπάρχει,  παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, αφού αρκετοί άνθρωποι επιθυμούν να «συστρατευθούν» στην προσπάθεια του συλλόγου, η οποία είναι δοκιμασμένη και αποδοτική όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Έτοιμος για το «ναι»

Γέννημα – θρέμμα  του Αγρινιώτικου μπάσκετ ο Γιώργος Μπερερής κι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες, πέρα από την μπασκετική του αξία. Μια αξία που αναδείχθηκε σε πολλαπλάσιο βαθμό την προηγούμενη σεζόν, με την φανέλα του ΑΟΑ, στην πρώτη παρουσία  του αθλητή στην Β΄Εθνική.  Ο 31χρονος γκαρντ είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους ιθύνοντες της ομάδας του Αγρινίου για την προοπτική της παραμονής του και χωρίς να υπάρξει από την πλευρά του οριστική απάντηση τα «σημάδια» δείχνουν πως θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της. Οι άνθρωποι του συλλόγου και ο Χρήστος Μυριούνης θεωρούν σημαντική και κομβική την παραμονή του.  Βέβαια η καλή σεζόν ήταν φυσιολογικό να φέρει κι άλλες προτάσεις, ίσως καλύτερες οικονομικά, αλλά στον Μπερερή μετράει πολύ το συναίσθημα για την ομάδα της πόλης του, όσο και το ιδανικό κλίμα του ΑΟ που γίνεται βαρόμετρο για την καλύτερη απόδοση των παικτών του και ειδικά όσων  προέρχονται από την περιοχή.


Υπολογίζει τον  Δημητρακόπουλο

Ο Δημήτρης Θεοδοσίου προετοιμάζει από κάθε πλευρά το Ναυπακτιακό Αστέρα για το τελευταίο και καθοριστικό ματς της σεζόν, το οποίο θα κρίνει αν θα είναι απόλυτα επιτυχημένη και το μέτρο είναι ένα: η άνοδος στην Γ΄Εθνική. Ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με την Αμβρακία Κωστακιών, που ζητούμενο είναι αποκλειστικά η νίκη, θα υπολογίζεται και ο  Αυγερινός Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον αγώνα της Άρτας.

Στον αντίποδα Ανδριτσόπουλος και Καραγιάννης  δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και κάνουν  θεραπεία  ενώ προπονήθηκε κανονικά ο στρατευμένος Θεοχάρης. Ο Θεοδοσίου περιμένει ότι οι φιλοξενούμενοι που εξυπηρετούνται και με την ισοπαλία θα διαφυλάξουν πρωτίστως την άμυνά τους και γι’ αυτό δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του τεχνική και  ειδική τακτική σε μικρούς  χώρους και παράλληλα τελειώματα φάσεων ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όποιες ευκαιρίες δημιουργηθούν, αφού το «κλειδί» για την ομάδα της Ναυπάκτου θα είναι να καταφέρει να σκοράρει.

Η Αμβρακία Κωστακιών δεν έχει απουσίες, έχει όμως το βάρος της ήττας στην Ιτέα ενώ όλοι στην Αρτινή  ομάδα πίστευαν ότι θα πανηγυρίσουν την άνοδο από την προηγούμενη Αγωνιστική. Ήταν δε η πρώτη ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος και μπαράζ, παράμετρο που προσπαθεί να διαχειριστεί ο Δημήτρης Μπαλάφας.

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης στη Ναύπακτο και βοηθοί του ορίστηκαν οι Δημήτρης Βεργέτης με τον  Ανδρέα Χαραλαμπόπουλο  επίσης της  ΕΠΣ  Αρκαδίας. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ανδρέας Τριανταφύλης του Συνδέσμου Αχαΐας.

Στην άλλη  αναμέτρηση του Ομίλου στην Λευκάδα,  ανάμεσα σε  Τηλυκράτη και Αστέρα Ιτέας, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον,  καθότι οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει την μία θέση της ανόδου και οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καμία ελπίδα. Εκεί διαιτητής θα είναι Λάμπρος Μπεκιάρης της ΕΠΣ Καρδίτσας. Βοηθοί του  ο Βογιατζής και ο Κανιούρας από την ίδια ΕΠΣ, με  παρατηρητή διαιτησίας τον Δημήτρη Γούκο της ΕΠΣ Ηπείρου.

Και τα δύο παιγνίδια  θα πραγματοποιηθούν στην προσεχή Κυριακή  και θα ξεκινήσουν ώρα 17:00.

Γιώργος Παπαϊωάννου