Παράσταση διαμαρτυρίας από το εργατικό κέντρο στο νοσοκομείο Αγρινίου για τα προβλήματα της υγείας

Τα Δ.Σ. του Ε.Κ.Α και των ταξικών σωματείων καλούν την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην υγεία…

sdgsdgsd

Τα Δ.Σ. του Ε.Κ.Α και των ταξικών σωματείων καλούν την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην υγεία την Τρίτη 7 Ιούνη ώρα 10:30 π.μ. στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας, προχωρεί με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς στο τσάκισμα της υγείας, της πρόνοιας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( ΠΦΥ), της επείγουσας ( ΕΚΑΒ).

Προωθεί μέτρα που στόχο έχουν την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για τη διαμόρφωση ακόμη πιο φτηνών εργαζομένων, ως προϋπόθεση για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση , με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό – φορολογικό, βάζει ταφόπλακα σε ό, τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους και το λαό με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να δυσκολεύει όλο και περισσότερο , να αποτελεί όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα , με αύξηση των παντός είδους πληρωμών από τους ασθενείς και οι κρατικές και ασφαλιστικές παροχές να περιορίζονται στα συνεχώς συρρικνωμένα «βασικά πακέτα» υπηρεσιών υγείας.

Έχουν υποβαθμιστεί πλήρως οι παροχές υγείας σ’ όλο το φάσμα της υγείας ( κέντρα υγείας, περιφερειακά κέντρα, ΠΕΔΥ, στα δημόσια νοσοκομεία).

Αυτή η κατάσταση και ακόμα χειρότερη επικρατεί στην περιοχή μας. Γι’ αυτό καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση της υγείας .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια για το λαό . Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού . Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας , με συμβάσεις έργου . Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση . Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45% . Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασφαλισμένων , των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
  • Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα Π.Φ.Υ.
  • Δωρεάν διάθεση όλων των φαρμάκων στους ασθενείς .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ ΩΡΑ 10:30 π.μ. στο νοσοκομείο Αγρινίου.