868.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας στην πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, για την χρηματοδότηση έργων αγροτικής οδοποιίας Βόνιτσας. Το αποτέλεσμα της άμεσης αυτής ανταπόκρισης και της κατάθεσης τεκμηριωμένης πρότασης προϋπολογισμού 1.720.000,00€  ήταν να πετύχει την χρηματοδότηση ποσού 868.000 ευρώ για μια σειρά παρεμβάσεων στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου μας.

Τίτλος έργουΑΓΡΟΤΙΚΗ Ο∆ΟΠΟΙΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Κύριος του Έργου∆ΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ποσό χρηματοδότησης868.000,00
Φυσικό Αντικείμενο ΈργουΤο Έργο αφορά την ασφαλτόστρωση – βελτίωση βατότητας, βασικών αγροτικών δρόµων του κάµπου της Βόνιτσας.

Στόχος των νέων αυτών έργων, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των γεωργών και των κτηνοτρόφων, καθώς και η ουσιαστική υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Αξίζει να τονιστεί ότι η πρόταση χρηματοδότησης κατατέθηκε την πρώτη ημέρα ανοίγματος του σχετικού προγράμματος, κάτι που αναδεικνύει την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει τους σχετικούς πόρους, αλλά και την σωστή προετοιμασία που είχε γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί  τέλη Δεκεμβρίου. 

agrotikoi-dromoi-vonitsa

Χρηματοδότηση για την κατασκευή του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας