Ο «ΑΕΤΟΣ ΠΕΤΑΕΙ» στα χωριά του Αγρινίου!

Αποστολή οδοιπορικό της «Σ» στα χωριά της υπαίθρου

Ώρα 8:15 το πρωί της Τετάρτης. Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας καταφτάνει στο Καστράκι της Δημοτικής Ενότητας Στράτου, αφού πρώτα πέρασε από την Σπολάιτα και το Ματσούκι. Η υποδοχή του κόσμου στους αστυνομικούς ζεστή όπως αρμόζει σε ανθρώπους της υπαίθρου και απομακρυσμένων χωριών από τα αστικά κέντρα πόλεων.

IMG_1153

Ώρα 9. Ήδη οι πρώτοι ηλικιωμένοι ενημερώνονται από τον Επικεφαλής Αξιωματικό, Αστυνομικό Διευθυντή, υπεύθυνο επιχειρησιακού συντονισμού της Κ.Α.Μ Παναγιώτη Πετσίνη και τους αστυνομικούς που αποτελούν την νεοσύστατη μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. Αρχίζουν λοιπόν να εκθέτουν τα παράπονά τους αλλά και τις καταγγελίες τους, οι οποίες καταγράφονται προς επίλυση και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που διαθέτει η μονάδα, στο ειδικά διαμορφωμένο βαν. Κοινή διαπίστωση όλων πάντως στο Καστράκι και στα γύρω χωριά, είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή τους, κάτι που πλέον θα υφίσταται με την Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία εντάσσεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας «ΑΕΤΟΣ».

IMG_1184

Σε πλήρη η λειτουργία της νέας αστυνομικής μονάδας στην περιοχή

Ώρα 9:30. Το βαν αποχωρεί από το Καστράκι για τα γύρω χωριά όπου και εκεί κατεγράφησαν τα αιτήματα και οι καταγγελίες των πολιτών, οι οποίοι πλέον δεν θα χρειάζεται να πραγματοποιούν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, για την διευθέτηση προσωπικών τους θεμάτων. Αυτή εξάλλου είναι και η φιλοσοφία της νεοσύστατης αστυνομικής μονάδας. Η διευκόλυνση δηλαδή κατοίκων και κυρίως ηλικιωμένων, σε απομακρυσμένα χωριά εκεί όπου η αστυνόμευση μέχρι και σήμερα ήταν πιο αραιή.

IMG_1151Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Αξιωματικό της Κ.Α.Μ, Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Πετσίνη «Η κινητή Αστυνομική μονάδα αποτελεί ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το όποιο φρονούμε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της παροχής αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η νέα δομή μας, στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό, ειδικευμένο σε θέματα ασφαλείας, τάξης και τροχαίας και θα μεταβαίνει διαθέτοντας κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε προγραμματισμένα εβδομαδιαία δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους κατοίκους.

Το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, είναι κατάλληλα διαμορφωμένο στο εσωτερικό του, με γραφείο και καθίσματα, ώστε ο πολίτης, να έχει τη δυνατότητα σε ένα φιλικό περιβάλλον να μπορεί να συζητά με τους αστυνομικούς, λαμβάνοντας πληροφορίες ή συμβουλές για αστυνομικής φύσεως θέματα αλλά και να διεκπεραιώνει καθημερινές υποθέσεις του, όπως από ένα γνήσιο υπογραφής μέχρι και την υποβολή μιας μήνυσης.  

 IMG_1188

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κινούμενο αστυνομικό τμήμα το όποιο επιθυμούμε να ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες και να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.

Μελετούμε σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές και τα κατά τόπους αστυνομικά Τμήματα τη βελτίωση των δρομολογίων μας ώστε μέσω μιας φιλικής προσέγγισης της Αστυνομίας προς το πολίτη να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 Η περιπολία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας είναι σε καθημερινή βάση από Δευτέρα μέχρι Σάββατο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
IMG_1192

IMG_1190

IMG_1187

IMG_1177 (2)

IMG_1172

IMG_1170

IMG_1168

IMG_1167

IMG_1159

aggelopoulos