Σε πρώτο πλάνο (και) τα φιλικά

Η οριστικοποίηση των ημερομηνιών για τις φιλικές αναμετρήσεις  που θα δώσει ο Παναιτωλικός επί  Ιταλικού εδάφους στα πλαίσια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας είναι από τα θέματα που «τρέχουν»  οι άνθρωποι της ομάδας τις τελευταίες μέρες, πέρα από τα μεταγραφικά και το ζήτημα των εισιτηρίων Διαρκείας.
Υπάρχει ήδη η συγκατάθεση από την Φιορεντίνα (όπως έχουμε γράψει) κι εκκρεμεί η αποσαφήνιση της ακριβούς ημερομηνίας. Βάσει προγράμματος των «Βιόλα» το φιλικό προσδιορίζεται για τις 23 Ιουλίου, όχι η καλύτερη για τον Παναιτωλικό που θα φθάσει στην Ιταλία στις 20 του μήνα και ο Ματζουράκης θα ήθελε ένα τόσο δυνατό τεστ προς τις τελευταίες μέρες του βασικού σταδίου. Πάντως στην ιστοσελίδα της ομάδας αναφέρεται φιλικό για αυτή την ημερομηνία  κι ώρα 17:30 (ώρα Ιταλίας) χωρίς να αναφέρει αντίπαλο,    Πριν η ομάδα του Αγρινίου  φύγει από την γειτονική χώρα θα παίξει επίσης φιλικό με την Ανκόνα στις 2 Αυγούστου, ενώ υπάρχει επαφή και  με άλλες δυνατές ομάδες,  χωρίς απτά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Εξάλλου ο Μαντζουράκης έχει ζητήσει να γίνουν 4-5 φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία.
Στα μεταγραφικά η περίπτωση του Μεντόσα συνεχίζει να απασχολεί την ΠΑΕ και την παρακολουθεί διακριτικά μέσω… τρίτων.  Ο  Ντιέγκο Μπεχαράνο φέρεται να βρίσκεται στα πλάνα της  Στρόνγκεστ, η οποία αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Παναιτωλικό, για ανανέωση του δανεισμού του.
 
Ο νεοαποκτηθείς  Ρότσα εξέφρασε τις ελπίδες του για καριέρα μέσω του Παναιτωλικού, με ανάρτησή του στο  facebook, αποχαιρετώντας τους φίλους στην  Γκιμαράες:  «Το καλύτερο είναι να συνεχίζεις να παλεύεις. Είναι στιγμή ελπίδας και νοσταλγίας μαζί.  Λέω αντίο σε μία ομάδα και μία πόλη που είναι στο αίμα μου. Δεν ήθελα να φύγω χωρίς να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν σαν παίκτη  και σαν άνθρωπο. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ».