Εντυπωσίασε ο Γιάννης Καλπούζος στη «Διέξοδο»

f8fdee3a-7153-4fc3-b655-199dff886a3fΤο βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πολύπλευρο», φιλοξένησε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ιστορικού της Μουσείου έναν από τους πιο άξιους  εκπροσώπους  της νεοελληνικής λογοτεχνίας, τον Γιάννη Καλπούζο.

Ο γεννήτορας του νέου μυθιστορήματος   «Σέρρα», άνοιξε τα μαγικά κουτιά ενός βιβλίου που μιλάει απευθείας στην καρδιά του Πόντου, και  οδήγησε το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης και της περιοχής,  στην ελκυστική ιερουργία της ξενάγησης στα δώματα του συγγραφικού του έργου, φωτίζοντας με έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο  τις κόγχες του νέου δημιουργήματός του.

Η βραδιά ξεκίνησε ευχάριστα  με την υπεύθυνη της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης  της  «Διεξόδου»  Μαρίνα Κατσάνου που καλωσόρισε το βιβλιόφιλο κοινό ενώ  στη συνέχεια η φιλόλογος του 2ου Λυκείου Ελένη Πλακίδα- Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε  στη συνολική συγγραφική δράση του εκλεκτού συγγραφέα και φίλου της «Διεξόδου» καθώς και μία κριτική προσέγγιση του παρουσιασθέντος ιστορικού μυθιστορήματος.

Ο Γιάννης Καλπούζος μετέφερε τους παρευρισκομένους στην καρδιά του Πόντου, ανασταίνοντας την ιστορία μέσα από τα μάτια των ηρώων του και παρουσιάζοντας την αυθεντικότητα και τη βίωση της πραγματικής εικόνας του πολέμου. Μέσα από τον πυρετικό και καταιγιστικό του λόγο,  ζωογόνησε  την ατμόσφαιρα της εποχής, και οδήγησε τους ακροατές της «Διεξόδου» σε ένα μεθύσι,  δίδοντάς τους  την ψευδαίσθηση πως στέκουν κάπου παρέκει και παρακολουθούν τα γεγονότα του Πόντου.

66f66b9f-26b1-447e-b61e-8ffe4d33d01a