«Μια φορά… και μια κούκλα» από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου

Μέλη και φίλοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ έφτιαξαν με μεγάλη χαρά και δημιουργική διάθεση την ομάδα κουκλοθέατρου «Μια φορά… και μία κούκλα», με σκοπό να δώσουν χαρά σε μαθητές και παιδιά και όχι μόνο,  της περιοχής μας, επιλέγοντας μια μορφή τέχνης άμεσης, διαδραστικής, «ζωντανής».

Στόχος μας να δώσει παραστάσεις και σε μέρη, που η παιδική τέχνη φτάνει δύσκολα για διάφορους λόγους, ανεξάρτητα από το πλήθος των θεατών, αφού οι παραστάσεις θα δίνονται αφιλοκερδώς.

3c700b12-12d6-4054-85ce-c389a15cb833Η ομάδα ακολούθησε σχεδόν ρυθμούς σεμιναρίου για αρκετό διάστημα, υπό την καθοδήγηση της κ.Ανδριάνας Καλαντζή ηθοποιού, που με υπομονή και πραγματικό ενδιαφέρον,  αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στην διδασκαλία του έργου με το οποίο ξεκινάμε τις παραστάσεις μας και γι’ αυτό την ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης την νηπ/γό –εικαστικόκ. Μάρω Λαχανά που με την παιχνιδιάρικη, δημιουργική ματιά της και διάθεση, έδωσε ζωή και προσωπικότητα στις κούκλες, δείχνοντας παράλληλα και τον τρόπο κατασκευής τους  σε όλη την ομάδα. Συγχαίρουμε την προσπάθεια όλων όσων εργάστηκανσυλλογικά μοιράζοντας ρόλους  και δουλειές,  ώστε να φτάσουμεστο επιθυμητό  αποτέλεσμα του έργου «Ποιός κακαρίζει ώρα τρεις;».

42440bd0-c89a-49ad-9d09-b745b12193d4Η ομάδα του κουκλοθέατρου αποτελείται από τους:

Αλαντζά Κων/νο, Ζιόβα Ευανθία, ΚεκλίκογλουΕυθύμη, Καλαμπαλίκη Βούλα, Καλαντζή Ανδριάννα, Λαχανά Μαρία, ΛιάτσουΧριστοφορούλα, Παπαϊωάννου Όλγα, Πατέρα Χρήστο, Πιστιόλη Χρυσούλα, Σιαδήμα Ρούλα, Σκανδάλου Ειρήνη, ΤαγαράκηΚωσταντία

Ευχαριστούμε τον ξυλουργό κ. ΣταύροΚαμμένο  για την κατασκευή του κουκλοθέατρου, την καΆννα Τσιούνη για την προσφορά των υφασμάτων και τον κ. Λευτέρη Τηλιγάδα για την δημιουργία της αφίσας. 

182b6cc6-73fa-4210-9e7a-ec34368a5b88Το έργο

Διασκευάσαμε την ιστορία ενός μικρού πρόσφυγα-κοκορίκο σε μια αφιλόξενη αρχικά πόλη, από το παραμύθι της κ. Μαντουβάλου Σοφίας   « Ο Ρίκο κοκορίκο» θέλοντας να μιλήσουμε στα παιδιά μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου, με τρόπο απλό και κατανοητό για θέματα δύσκολα όπως η προσφυγιά, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και για αισθήματα λυτρωτικά, που καλούμαστε όλοι στις δύσκολες εποχές που περνάμε να ανακαλύψουμε ξανά μέσα από τις αξίεςτης φιλοξενίας, της φιλίας και της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και λαών.

Ευχόμαστε λοιπόν το έργο,  όχι μόνο να διασκεδάσει, αλλά και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας.

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

  • Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου (με τη βοήθεια της Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου)
  • Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (στα πλαίσια του φεστιβάλ θεάτρου του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιαςΕκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου)
  • Πέμπτη 9 Ιουνίουδύο παραστάσεις:στις 9 το πρωί στο Εργαστήρι Εδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισηςκαι 11.30 το πρωίστο 1ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Αγρινίου
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 6 το απόγευμαστο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων με συμμετοχή του Χαμόγελου του Παιδιού
  • Αγιος Κων/νος ( η ημερομηνία θα δημοσιευτεί προσεχώς)

Είσοδος χωρίς εισιτήριο

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσους μπορούν να φέρουν γραφική ύλη, που θα διατεθεί από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε μαθητές της περιοχής μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.b086d33c-b5a9-4d91-b5df-da26738e4723