Έργο – «σταθμός» για την υδροδότηση του Αγίου Κωνσταντίνου

Ποια τα χαρακτηριστικά του έργου – Νέες παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΑ

Αυτοψία στις εργασίες από τον Δήμαρχο Αγρινίου

Ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί τα έργα της ΔΕΥΑ Αγρινίου στον κόμβο του Πολυκλαδικού στον Άγιο Κωνσταντίνο, για την κατασκευή της νέας σύνδεσης για την τροφοδοσία της χαμηλής ζώνης της περιοχής. Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη φάση σειράς επεμβάσεων που κατά την υλοποίησή τους θα λυθούν τα προβλήματα της επαρκούς πλήρωσης του νερού που είχαν παρουσιαστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν και κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολόκληρη την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο σημείο, εκτός από τα συνεργεία της ΔΕΥΑ για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ήρθε και συνεργείο από την Αθήνα. Επίσης, αυτοψία πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος δήλωσε πως «με το έργο αυτό ξεκινάει μια σειρά έργων που πρόκειται να γίνουν προκειμένου να βελτιώσουμε το σύστημα ύδρευσης του Αγίου Κωνσταντίνου και γενικότερα του Δήμου Αγρινίου. Στον Άγιο Κωνσταντίνο, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε πρόβλημα με την ταχύτητα πλήρωσης της δεξαμενής και γι’ αυτό προχωράμε στην παρέμβαση αυτή.

Η λογική είναι να τροφοδοτείται γρηγορότερα η δεξαμενή τις ημέρες που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση νερού. Σε δεύτερη φάση θα αλλάξουμε τον αγωγό που έχει κατασκευαστεί από την Κοινότητα και τον Δήμο του Αγίου Κωνσταντίνου και είναι πεπαλαιωμένος. Είναι βελτιώσεις που αποσκοπούν στην καλύτερη ποιότητα του νερού, όπως επίσης τέτοιο έργο είναι η κατασκευή δίδυμων αγωγών που προετοιμάζουμε για να γίνει στη λίμνη Καστρακίου, στο διυλιστήριο, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στον τομέα αυτό έτσι όπως πραγματικά αρμόζει στην πόλη μας. Η εγκατάσταση που υπάρχει σήμερα είναι πεπαλαιωμένη και έχει τελειώσει ο χρόνος ζωής της. Η μελέτη ήδη γίνεται. Τα επόμενα χρόνια ευελπιστούμε το Αγρίνιο με τόσα νερά το καλοκαίρι να μην έχει, το παραμικρό πρόβλημα ύδρευσης».

IMG_20160530_085456

IMG_20160530_085953

IMG_20160530_092026

IMG_20160530_093355

xondros1