ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈκθεση-«σοκ» από την Europol! «Μετανάστες με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στην Ελλάδα»

Έκθεση-«σοκ» από την Europol! «Μετανάστες με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στην Ελλάδα»

Έκθεση-«σοκ» από την Europol! «Μετανάστες με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στην Ελλάδα»

Πραγματικά τρομοκρατική είναι η απόρρητη έκθεση της Europol, σύμφωνα με την οποία μετανάστες, που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, έχουν τρομοκρατικές και εγκληματικές διασυνδέσεις!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Sunday Mail», στην απόρρητη έκθεση της Europol επισημαίνονται δύο περιπτώσεις μεταναστών που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος και πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία.

Σύμφωνα με το caller.gr, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, «η Europol ταυτοποίησε 68 άτομα που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της με ύποπτους εγκληματίες».  Εκ των δύο υπόπτων για τρομοκρατικές διασυνδέσεις, τουλάχιστον ένας σχετίζεται και με διακινητές Σύρων προσφύγων που δραστηριοποιούνται στη διαδρομή του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών. Η Sunday Mail υπενθυμίζει μάλιστα ότι τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού είχε εισέλθει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με πλαστό συριακό διαβατήριο.

Επίσης, η έκθεση της Europol αποκαλύπτει ότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 και το αμερικανικό FBI έχουν αρχίσει να μοιράζονται τις πληροφορίες τους με αστυνομικούς διοικητές σε διάφορες χώρες-μέλη της Ε.Ε στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι η βάση δεδομένων της Europol περιλαμβάνει τα στοιχεία 4.044 ισλαμιστών και συνεργών τους, ενώ η έκθεση βασίστηκε σε επιτόπια έρευνα στελεχών της ευρωπαϊκής αστυνομικής αρχής σε περιοχές εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr